Foto: DELFI

Attālinātajām parlamenta sēdēm izstrādāto rīku "eSaeima" par 48 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) uzturēs SIA "I", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Saeima bija izsludinājusi iepirkumu par attālinātas sēdes organizēšanai nepieciešamā tehnoloģiskā risinājuma uzturēšanu.

Atklātā konkursā bija saņemts viens piedāvājums, kas arī atzīts par pieņemamu.

SIA "I" pakalpojumus rīka uzturēšanā sniegs 12 mēnešus no līguma spēkā stāšanās dienas vai līdz līguma kopējās cenas (48 000 eiro bez PVN) sasniegšanai atkarībā no tā, kurš apstāklis iestājas pirmais.

Pusēm, rakstveidā vienojoties, ir tiesības pagarināt līgumu vienu reizi par periodu, kas nepārsniedz 12 mēnešus, ar nosacījumu, ka līguma izpildes laikā sniegto pakalpojumu apjoms nepārsniedz noteikto līguma kopējo cenu.

Saeimas attālinātas sēdes organizēšanai nepieciešamais tehnoloģiskais risinājums "eSaeima" ir izvietots Saeimas Informācijas un komunikāciju tehnoloģijas infrastruktūrā - fiziskie serveri un virtualizācijas risinājums. Risinājumam ir izveidota produkcijas vide un testa vide, kuras ir identiski konfigurētas vides.

Saeimas attālinātās sēdes laikā "eSaeimu" vienlaikus lieto līdz 130 lietotājiem, kuriem tiek nodrošināta runātāja video un audio attēlošana portatīvajos datoros un Saeimas sēdes deputātu pamatfunkciju izpilde, piemēram, pieteikties debatēm, balsot, iepazīties ar balsojuma rezultātiem u.tml. procesiem.

Šāds risinājums Saeimas darbā tika ieviests Covid-19 pandēmijas laikā, kad tostarp parlaments pārgāja uz attālināta darba režīmu.

Portālā "Firmas.lv" pieejamā informācija liecina, ka SIA "I" dibināta 2019. gadā un tās pamatkapitāls ir 4000 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Kirils Solovjovs. Kapitālsabiedrības apgrozījums 2021. gadā bija 0,28 miljoni eiro, peļņai sasniedzot 0,18 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!