Foto: Shutterstock
Virtuālo privāto tīklu (VPN) pakalpojumu sniedzēji mierinājuši savus klientus, ka, neskatoties uz “Netflix” draudiem liegt izmantot servisu ar VPN starpniecību, tas tomēr būšot iespējams.

Ziņots, ka video straumēšanas pakalpojuma "Netflix" pārstāvji paziņojuši par plānu ierobežot lietotājiem piekļuvi servisam, izmantojot VPN. Kā ziņo "Bloomberg", tagad sarosījušies autortiesību īpašnieki, kuri nav ar mieru, ka reģionos, kur konkrētais satura piedāvājums nav atļauts, tiek izmantotas dažādas servisa noteikumu apiešanas sistēmas.

Lai gan "Netflix" neprecizēja, kā plāno ierobežot VPN izmantošanu, janvāra beigās lietotāji Austrālijā jau saskārušies ar pirmajām grūtībām aplūkot servisa filmu un seriālu piedāvājumu, ko paredzēts rādīt ārpus valsts robežām.

VPN pakalpojuma sniegšanas kompānija "uFlix" Austrālijā apliecinājusi, ka "Netflix" sākusi bloķēt kompānijas klientu piekļuvi saturam ārpus valsts robežām.

Pieslēdzoties "Netflix", izmantojot VPN, vairākiem kompānijas klientiem parādījies uzraksts: "Izskatās, ka jūs izmantojat servisa apiešanas programmas. Lūdzu izslēdziet tās un mēģiniet vēlreiz".

Tikmēr VPN pakalpojumu sniedzējs "TorGuard" mierinājis savus klientus, skaidrojot, ka "Netflix" pūles ierobežot VPN lietojamību būs veltas, turklāt kompānijas pārstāvji blogā pateicas "Netflix" par izteiktajiem satura ierobežošanas draudiem, jo tādējādi vēl vairāk ļaudis esot uzzinājuši par iespēju piekļūt "Netflix" saturam, kas paredzēts ASV auditorijai.

Kompānija sola mainīt serveru IP adreses, lai "Netflix" nespētu izsekot, kad klients izmanto "TorGuard" tīklu.

Ziņots, ka lietotāji jau pirms "Netflix" ienākšanas Latvijā izmantoja servisa pakalpojumus, izmantojot VPN sistēmu un pieslēdzoties, piemēram, ASV satura piedāvājumam. Šāda scenārija gadījumā aizvien tiek maksāts par pakalpojuma iegādi.

Vēstīts, ka Latvijā redzami vien 13,2% no ASV pieejamā video straumēšanas servisa "Netflix" satura, Igaunijā - 12,52%, bet Lietuvā - 51,1%, liecina portālā "finder.com" publicētie dati.

Atsaucoties uz "finder.com" datiem, sašutums par nevienlīdzīgi pieejamo saturu "Netflix" pausts Austrālijā, Dienvidāfrikā, Singapūrā un daudzviet citur, tikmēr kompānija skaidro, ka saturs pieejams vien daļēji tāpēc, ka daudzos gadījumos tiesības izrādīt filmas un seriālus jau iepriekš ir pārdotas vietējām vai reģionālām televīzijām, kā arī satura piegādātājiem.

Tikmēr portāla "Delfi " aptaujā, kurā nobalsots 1429 reizes, apmierinātību ar "Netflix " servisa pakalpojumiem pauduši 10,3% lasītāju, 20,6% ir daļēji apmierināti, 19,4% vēl nav izlēmuši, bet 49,6% lasītāji aptaujā atbildējuši, ka nav apmierināti "Netflix " pakalpojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!