Foto: Pixabay

Par nopietnu 5G pārklājumu Latvijas teritorijā varēs runāt, kad būs noslēgusies 700 MHz frekvences izsole, kas plānota novembrī. Tikai pieeja šai frekvencei ļaus efektīvi ieviest 5G tehnoloģiju pietiekami plašā valsts teritorijā, lai to ikdienā varētu lietot lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju, norāda mobilo sakaru operators "Tele2".

"700 MHz frekvences lielākā vērtība ir tā, ka spēj signālu raidīt daudz plašākā teritorijā, kā arī plašāk sasniegt ierīces, kas atrodas iekštelpās. Līdz ar to par nopietnāku 5G tīkla izvēršanu mēs varēsim runāt tikai 2022. gadā, kad mobilo sakaru operatoriem būs pilnā apmērā pieejama 700 MHz frekvence," teic "Tele2" tehniskā direktore Līga Krūmiņa. "Mēs šobrīd veicam aktīvus priekšdarbus, kā arī pārdomāti un pragmatiski izvēršam 5G pārklājumu, lai tad, kad operatoriem būs pieejamas nepieciešamās frekvences un tirgū būs pieejams plašāks klāsts ar 5G ierīcēm".

Uzņēmuma pārstāvji arī gan uzsver, ka vēl vismaz vairākus gadus "galvenais darba zirgs" mobilo sakaru tehnoloģijās būs 4G, kas vēl nav izsmēlis visu savu potenciālu un iespējas, turklāt ļoti labi spēj nodrošināt ar mobilajiem sakariem valsts iedzīvotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!