Foto: Publicitātes foto
Satelītu operators "SES", kura viena no telestacijām atrodas arī Latvijā, paziņojis, ka sākas jauns laikmets globālā mākoņa mēroga savienojamībā un lieljaudas datu pakalpojumu jomā. Uzņēmuma jaunākā satelītu tīkla sistēma "O3b mPOWER" ar vairāku terabitu caurlaidības spēju ir līdz šim visu laiku jaudīgākais, elastīgākais un mērogojamais satelītu tīkls, kas nodrošinās efektīvus augsta snieguma sakarus lietotājiem visā pasaulē, teikts kompānijas paziņojumā medijiem.

"SES Networks" paplašināmā un augošajam datu apjomam pielāgojamā "O3b mPOWER" satelītu sistēma augstākajā līmenī apvienos un izmantos inovatīvas kosmosa un zemes tehnoloģijas, nodrošinot pakalpojumus dinamiskās mobilitātes jomā, ļaujot izmantot neierobežotus datu apjomus gaisa un jūras pasažieriem, fiksēto datu jomā uzņēmējdarbībā un valdībām nodrošinot savus pilsoņus ar elektronisko pārvaldi.

Satelītu sistēmas tīkla "O3b mPOWER" darbību plānots uzsākt 2021. gadā.

SES ir jau noslēdzis līgumus ar savu pirmo "mPOWER" tehnoloģiju partneri "Boeing Satellite Systems", lai uzbūvētu septiņus Zemes vidējā orbīta satelītus. Satelītu kopumam būs 30 000 pilnībā formējami un vadāmi stari, kurus var pārvietot un pārslēgt reāllaikā, lai pielāgotos strauji mainīgajām izaugsmes iespējām, padarot to par visu laiku efektīvāko joslas platumu. "O3b mPOWER" nodrošinās nepārspējamu pārklājumu gandrīz 400 miljonu kvadrātkilometru platībā jeb četras piektdaļas no Zemes virsmas.

Zemes vidējā orbīta ( MEO), saukta par "šķiedru debesīs", atrodas 8000 km attālumā no Zemes.

Satelītu kopums, kur katrs atsevišķais satelīts darbojas kā šķiedra, nodrošina spēju nogādāt līdz 1,6 gigabitiem sekundē (Gbps). MEO orbītā satelīti kustas ātrāk nekā Zeme. Satelīti šķērso horizontu 360 minūtēs un tas savukārt ļauj satelīta signālam ceļot ar gaismas ātrumu un nest sev līdzi gaismas ātruma savienojamību ar nepārraujamu precizitāti.

Infografika - tendences televīzijas reklāmas tirgū.

SES visā pasaulē nodrošina diferenciētu un mērogojamu GEO-MEO, izmantojot vairāk nekā 50 satelītus ģeostacionārajā zemes orbītā (GEO) un 12 vidējā zemes orbītā (MEO). SES sniedz satelīta komunikāciju pakalpojumus raidsabiedrībām, satura un interneta pakalpojumu nodrošinātājiem, mobilo un fiksēto tīklu operatoriem, kā arī komerciālajām un valsts organizācijām visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!