Foto: LETA
30. oktobris ir pēdējā diena, kad uzņēmumi, organizācijas un skolotāji var pieteikties Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) gada apbalvojumam – balvai "Platīna pele 2020"

Balva šogad tiks pasniegta jau 13. reizi pēc kārtas un šo IKT nozares prestižāko apbalvojumu šajā laikā ir saņēmuši daudzi Latvijā plaši pazīstami un sabiedrībai nozīmīgi projekti.

"Platīna pele" tiek piešķirta kopš 2007. gada. Starp iepriekšējo balvu ieguvējiem dažādās nominācijās jāmin Kultūras informācijas sistēmu centra izstrādātā Latvijas valsts pārvaldes valodas tehnoloģijas platforma Hugo.lv (2019. gads), Valsts ieņēmumu dienesta ieviestā nodokļu deklarāciju apstrāde, izmantojot robotizētu risinājumu (2018. gads), publiskās pārvaldes dokumentu pārvaldības sistēmu integrācijas vides (DIV) izveide (2016. gads), projekts "Mobilly" (2014. gads),Tet (Lattelecom) izstrādātā Elektroniskās muitas datu apstrādes sistēma (EMDAS) (2014. gads),datu vizualizācijas programma "Infogr.am" (2013. gads).

Nozīmīgi bija arī AS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" radītais drošais, virtuālais elektroniskais paraksts (2011. gads), Ceļu satiksmes drošības direkcijas CSDD e-pakalpojums (2010. gads), "Swedbank" ceturtās paaudzes internetbanka privātpersonām (2008. gads) un daudzi citi projekti.

Balvas mērķis ir apzināt veiksmīgākos Latvijā radītos digitālos risinājumus, novērtēt izcilākos projektu autorus un izstrādātājus, kā arī veicināt izpratni par jēgpilnu tehnoloģiju pielietojumu sabiedrībā, biznesā, pārvaldē un izglītībā.

Šogad konkursa pretendentiem ir iespēja pieteikties piecās kategorijās: "Mākslīgā intelekta risinājums sabiedrībai un biznesam", "Uzņēmuma digitālā transformācija", "Valsts digitālā transformācija", "Labākais e-skolotājs", "Labākā kiberdrošības iniciatīva", kā arī pretendēt uz speciālbalvu par veiksmīgāko e-paraksta integrācijas risinājumu.

Balvas "Platīna pele 2020" ieguvēji tiks paziņoti LIKTA gadskārtējā konferencē 2. decembrī.

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija ir dibināta 1998. gadā un ir lielākā IKT nozares asociācija, kas apvieno vairāk nekā 160 biedrus – vadošos IKT nozares uzņēmumus un organizācijas, kā arī IKT profesionāļus. IKT nozare veido arvien nozīmīgāku daļu Latvijas iekšzemes kopproduktā un eksportā.

Nozares apgrozījums ir vairāk nekā 3,8 miljardi eiro, tā rada 4,3% no IKP, nozares uzņēmumu samaksātie nodokļi veido 8,3% no kopējiem budžeta ieņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!