Foto: Shutterstock

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) katru gadu visā Latvijā veic mērījumus, lai noskaidrotu mobilo sakaru kvalitāti. Jaunākie sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) oficiālie mērījumu dati liecina, ka ceturto gadu pēc kārtas ātrāko mobilā interneta lejupielādes ātrumu Latvijā saviem klientiem nodrošina mobilo sakaru operators "Tele2", vidējam lejupielādes ātrumam sasniedzot 48,41 megabiti/sekundē, bet maksimālajam – 150 megabiti/sekundē.

"LMT" tīklā vidējais mobilā interneta lejupielādes ātrums ir 32,63 megabiti/sekundē, bet maksimālais 122 megabiti/sekundē, savukārt "Bite Latvija" tīklā mobilā interneta lejupielādes ātrums ir 28,86 megabiti/sekundē, bet maksimālais 118 megabiti/sekundē, liecina mērījumi.

SPRK mērījumi, kas visa gada garumā veikti 1200 dažādās vietās visā Latvijas teritorijā, arī atklāj, ka "Tele2" nodrošina vidēji ātrāko mobilā interneta lejupielādes ātrumu 98 Latvijas novados un 8 no 9 Latvijas lielajām pilsētām.

SPRK apskatā norādīts, ka regulatora ieskatā, vismaz seši megabiti sekundē lejupielādes ātrums ir atbilstošs mūsdienu pakalpojumu lietošanai internetā. Apskatā secināts, ka visu mobilo sakaru operatoru nodrošinātais vidējais lejupielādes ātruma vērtība ir atbilstoša kvalitatīva interneta lietošanai.

SPRK ik gadu veic elektronisko sakaru pakalpojumu mērījumus. Interneta pakalpojuma mērījumi tiek veikti, izmantojot galiekārtas, kas nodrošina mērījumus 2G, 3G un 4G tehnoloģijas tīklā ar teorētisko datu pārraides ātrumu līdz 300 megabitiem sekundē.

Mērījumus veic pēc iedzīvotāju skaita lielākajās 20 Latvijas pilsētās un mērījumu skaits tika izvēlēts proporcionāli iedzīvotāju skaitam. Pērn izlases mērījumi tika veikti 1200 vietās, tajā skaitā vairāk nekā 200 vietās Rīgā, kopumā veicot 18 000 mērījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!