Foto: Privātais arhīvs

Katru svētdienu "Delfi Bizness" piedāvā sarunu ar kādu no biznesa vides pārstāvjiem par pašreizējām aktualitātēm, ceļu uz panākumiem, nākotnes plāniem un dzīves laikā gūtajām atziņām. Anna Andersone ar savām aktivitātēm un zināšanām guvusi plašu atpazīstamību Latvijas IT un jaunuzņēmumu vidē. Viņa ir biedrības "Riga TechGirls" līdzradītāja un vadītāja, kā arī vairāku uzņēmumu dibinātāja, turklāt arī mamma divām meitām.

Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

"Riga TechGirls" iedvesmo un izglīto sievietes ar mērķi mudināt viņas iesaistīties un darboties informācijas tehnoloģiju nozarē. "Riga TechGirls", lai arī ir nevalstiska organizācija, aug jaunuzņēmuma izaugsmes ātrumā, uzsver vadītāja, norādot, ka arī NVO sektorā var piesaistīt finansējumu un augt ļoti strauji. 

Anna Andersone šobrīd meklē partneri un vadītāju savam uzņēmumam "be-with", lai zīmolu paceltu nākamajā līmenī. 

Pastāstiet svarīgāko par sevi kā personību Latvijas biznesa vidē. 

Esmu uzņēmēja, kas veidojusi vairākus IT jaunuzņēmumus, un jau ilgāku laiku publiski iestājos par dažādību un iekļaušanu tehnoloģiju jomā. Esmu arī mamma un sieviete, kas atklāti runā par ģimenes dzīves un biznesa vadīšanas apvienošanu un attiecību nozīmi veiksmīgas dzīves veidošanā.

Kādas ir pašreizējās aktualitātes uzņēmumā un nozarē, kurā darbojaties

Ikviens saskaras ar talantu trūkumu. Latvijā ir ļoti zems bezdarba līmenis un katastrofāli trūkst kompetentu, spēcīgu un konkurētspējīgu cilvēku, kas varētu palīdzēt arī uzņēmumiem konkurēt starptautiskā mērogā. Īpaši tas ir jūtams IT jomā, kas ir viena no visstraujāk augošajām visā pasaulē. Trūkst programmētāju, un īpaši trūkst programmētāju ar dažādiem profiliem, tai skaitā sieviešu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!