Foto: Publicitātes attēls

Pirms 10 gadiem, 2007. gada 9. janvārī, "Apple" prezentēja savu slavenāko produktu – "iPhone".

Sanfrancisko "Macworld 2007" konferencē kompānijas toreizējais vadītājs, nu jau mūžībā aizgājušais Stīvs Džobss, publikai izrādīja negaidīto uzņēmuma produktu - "iPhone". Pirms tam vairākus gadus tehnoloģiju eksperti tikai baumoja, ka šāds iespējamais "Apple" jaunievedums varētu būt sagaidāms.

"Šī ir diena, kuru esmu gaidījis pēdējos divus gadus," viņš sacīja un pēc brīža pirmo reizi kādam piezvanīja ar "iPhone". Zvana saņēmējs bija telefona dizainers Džonijs Aivs.

2007. gada janvārī prezentētā ierīce bija pirmais telefons, kurš piedāvāja telefonu pilnvērtīgi pārvaldīt ar skārnienjūtīgo ekrānu, nevis ierīces tastatūru.

Tolaik, kā atceras "Mashable.com" apskatnieks Lens Ulanofs, nozares līderi – "Nokia", "BlackBerry", "Motorolla' – pēc Džobsa prezentācijas vīpsnāja, ka jaunais produkts ir lemts neveiksmei, taču pēc "iPhone" nonākšanas tirgū 2007. gada vasarā minētās kompānijas tā arī nekad vairs neatguva iepriekš baudītos tirgus peļņas rādītājus.

Līdz šim iznākušie kompānijas viedtālruņi hronoloģiskā secībā: "iPhone", "iPhone 3G", "iPhone 3GS", "iPhone 4", "iPhone 4S", "iPhone 5", "iPhone 5S" un "iPhone 5C", "iPhone 6", "iPhone 6S" un "iPhone 7".

"iPhone" prezentācija 2007. gadā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!