Foto: stock.xchng

Jaunākie informācijas tehnoloģiju (IT) risinājumi noveduši postindustriālās revolūcijas priekšā, bet Eiropa nav tam gatava, ziņojumā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu nacionālo parlamentu pārstāvju organizētajā ekonomikas un digitālo lietu komisiju priekšsēdētāju sanāksmē izteicās nevalstiskās organizācijas "EuroCloud Europe" prezidents Bernds Bekers.

Pēc viņa teiktā, līdz 2020.gadam 50 miljardi ierīču būs pievienotas tīklam, tās nepārtraukti radīs milzīgu un nestrukturizētu datu apjomu. "Lai pilnīgāk izmantotu šo ierīču sniegtās priekšrocības, nepieciešams apgūt lielo datu tehnoloģiju, kā arī mākoņskaitļošanu," sacīja Bekers.

Kā norādīja eksperts, mākoņskaitļošana ir salīdzinoši jauna un revolucionāra tehnoloģija, kas kļūs par platformu visa veida inovācijām. Kamēr Āzijā un Amerikā notiek straujš mākoņskaitļošanas progress, Eiropa cīnās ar milzīgo sadrumstalotību digitālajā jomā, kur katrai valstij ir savs datu drošības regulējums, savs tirgus, infrastruktūras līmenis un izglītības prasības.

"IT izglītība, digitālās vides harmonizācija, tas ir tas, ar ko Eiropai jānodarbojas, lai pienācīgi sagatavotos notiekošajam," nobeidz Bekers. "Mēs esam spiesti doties "mākonī" vai pazust no tirgus."

"EuroCloud Europe" ir neatkarīga nevalstiskā organizācija, kas nodarbojas ar mākoņskaitļošanas standartu izstrādi un popularizēšanu Eiropā un kurā līdzdarbojas 30 Eiropas valstis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!