Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien "Nokia" telefonu izstrādātājs "HMD Global" izziņojis piecu jaunu "Nokia" telefonu ieviešanu tirgū. Divi jauni viedtālruņi – "Nokia 7.2" ar 48MP trīskāršo kameru, kas aprīkota ar "Zeiss" optiku, un "Nokia 6.2". Tāpat prezentēti tika vairāki jaunie podziņu telefoni – triecienu drošais, militārās kategorijas "Nokia 800 Tough", atvāžamais "Nokia 2720 Flip", kā arī "Nokia 105" pēctecis "110".

"HMD Global" dalījās arī savā redzējumā par "Nokia" telefonu nākotni. Nedomājot tikai par noteiktiem mazumtirdzniecības cenas līmeņiem, uzņēmums ir identificējis galvenās stratēģisko investīciju jomas. Šo investīciju mērķis ir ļaut "Nokia" telefoniem vēl vairāk izcelties pārējā piedāvājuma vidū gan attēlu veidošanas, gan drošības, gan arī dizaina un materiālu inovācijas ziņā. "HMD Global" arī izziņojis savu apņemšanos 2020. gadā nodrošināt cenā pieejamu 5G pieredzi.

"Esam vienīgais zīmols, kur visiem produktiem pieejama jaunākā "Android" versija un kas ir ieviesis jaunākās "Android" funkcijas visos cenu segmentos. Esam vienīgais zīmols, kas pastāvīgi nodrošina ikmēneša drošības atjauninājumus. Tādā veidā nodrošinot, ka jūsu tālrunis būs nosargāts," norāda "HMD Global" vadītājs Ziemeļeiropā Osi Korpela.

"Nokia 7.2" – vidējais segments jaunā līmenī

"Nokia 7.2" piedāvā 48MP trīskāršo kameru ar "Quad Pixel" tehnoloģiju un ZEISS optiku. Šī viedtālruņa fotokamera piedāvā izplūduma efektu gan priekšplānā, gan fonā, atveidojot dabisko optisko "bokeh". Savukārt nakts režīmā tā fotogrāfiju izveidos no 20 atsevišķiem kadriem. Viedtālrunim ir 6,3 collu ekrāns ar "FHD+" izšķirtspēju, "Snapdragon 660" procesors un 64 vai 128 GB iebūvētā atmiņa ar attiecīgi četru vai sešu gigabaitu operatīvo atmiņu. "Nokia 7.2" ir metāla rāmis un "Gorilla Glass" aizsargstikls abās pusēs. Šis modelis tirdzniecībā nonāks septembra beigās un maksās no 299 eiro.

"Nokia 6.2" – tādā pašā korpusā kā "7.2" modelis

Atšķirībā no iepriekšējās modeļa paaudzes jaunais "Nokia 6.2" izmanto tādu pašu korpusu kā "7.2" modelis, tomēr tā aizmugurējā daļa ir glancēta, nevis matēta kā pakāpienu augstākajam "7.2" viedtālrunim. Tātad arī šim modelim ir 6,3 collu ekrāns ar "FHD+" izšķirtspēju, bet mazliet mazjaudīgāku "Snapdragon 636" procesoru salīdzinājumā ar "7.2" modeli. Lai arī "Nokia 6.2" arī ir trīskāršā kamera, tās galvenajai kamerai ir 16 MP izšķirtspēja, bet platleņķa kamerai – astoņi megapikseļi. "Nokia 6.2" tirdzniecībā nonāks oktobrī un maksās no 199 eiro (ar 32 GB iebūvēto atmiņu un trīs gigabaitu operatīvo atmiņu), bet versija ar 64 GB atmiņu un 4 GB operatīvo atmiņu – 249 eiro.

"Nokia 800 Tough" – visizturīgākā "Nokia" vēsturē

"Nokia 800 Tough" ir pirmais triecienizturīgais "Nokia" telefons, ko piedāvā "HMD Global". "Nokia 800 Tough" ir ne tikai ūdens un putekļu izturīgs, tas arī ir aizsargāts pret triecieniem un izstrādāts, lai izturētu ekstrēmas temperatūras, tāpēc tas būs ideāls sabiedrotais prasīgā darba vidē vai aizrautīgos ceļojumos. Tas arī piedāvā jaunākās funkcijas, kas tiek gaidītas modernā telefonā, – "Google Assistant", populārām lietotnes, piemēram, "WhatsApp" un "Facebook", 4G savienojumu u.c. "Nokia" sola, ka šim tālrunim nekas nenotiks, ja to no 1,8 metru augstuma nometīs uz betona, tāpat gaidīšanas režīmā tā akumulators izturēs līdz 43 dienas. "Nokia 800 Tough" tirdzniecībā nonāks oktobrī un maksās 109 eiro.

Atvāžamais telefons "Nokia 2720 Flip" ar lielām pogām

"Nokia 2720 Flip" ir klasiskais atvāžamais tālrunis, apvienojot vienkāršību un uzticamību izturīgā ierīcē. Piedāvājot faniem modernas funkcijas, "Nokia 2720 Flip" pieejams ar "WhatsApp", "Facebook" un "Google Assistant". "Nokia 2720 Flip" piedāvā ārkārtas izsaukumu pogu, kā arī ICE (In Case of Emergency) informācijas izvēlni. "Nokia 2720 Flip" būs piemērots arī gados vecākiem cilvēkiem, jo tam ir lielas pogas. "Nokia 2720 Flip" tirdzniecībā nonāks septembrī un maksās 89 eiro.

"Nokia 110" – pēctecis populārajam "105" modelim

Jauns papildinājums "Nokia" klāstā ir "Nokia 110", kas pieejams ar visu izklaidei nepieciešamo – MP3 atskaņotāju mūzikas kolekcijai, iebūvētu kameru un FM radio. "Nokia 110" piedāvā arī iecienītākās spēles, piemēram, klasisko "Čūsku", un akumulatoru, kas ļaus runāt no saullēkta līdz rietam ar vienu uzlādi. "Nokia 110" balstīts uz veiksmīgo "Nokia 105" formulu, pievienojot kameru, mūziku un spēles, lai sniegtu vairāk izklaides par līdzīgu cenu. Šis būs vislētākais "Nokia" tālrunis ar tajā iebūvētu kameru – tas tirdzniecībā nonāks septembrī un maksās ap 20 eiro.

Bezvadu austiņas "True Wireless Nokia Power Earbuds"

Jau pazīstamajām "Nokia True Wireless Earbuds" austiņām tagad pievienojas "True Wireless Nokia Power Earbuds" modelis. Jaunās bezvadu austiņas ir veidotas, lai ar vienu uzlādi kalpotu ilgāk, un apvienojumā ar komplektā esošo pārnēsājamo uzlādes ierīci tās var atkārtoti uzlādēt līdz pat 30 reizēm, kopumā iegūstot 150 stundas ilgu atskaņošanas laiku. Tās ir arī ūdensizturīgas līdz pat 30 minūtēm metra dziļumā. Šīm austinām ir "Bluetooth 5.0" savietojamība, mikrofons un "Google Assistant" atbalsts. Šīs austiņas tirdzniecībā nonāks oktobrī un maksās 79 eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!