Foto: Publicitātes attēli

Lai ikviens jau laikus varētu gūt praktiskas iemaņas iereibušu Jāņubērnu atturēšanā no braukšanas, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar apdrošināšanas sabiedrību ERGO radījusi īpašu aplikāciju "Iespundē draugu!".

Aplikācija ir daļa no satiksmes drošības kampaņas "Dusmīgs, toties dzīvs!".

Tā piedāvā jau laikus virtuāli uzrunāt savus draugus un atturēt viņus no iespējamās sēšanās pie stūres reibumā, iespundējot "romantiskā brīvdabas mazmājiņā". Iespējams, draugi dusmosies, pukstēs un vaimanās, bet toties būs dzīvi, uzsver aplikācijas radītāji.

Aplikācija pieejama sociālajā tīklā "Draugiem.lv". Tajā apkopoti arī vairāki praktiski padomi, kā atturēt dzērājšoferi no braukšanas, piedāvājot tam gardu šašliku vai savedot dejā ar balles skaistāko Līgu. Turklāt aplikācijas lietotāji tiek aicināti iesūtīt arī savus ieteikumus, kas iedvesmotu cīņai par to, lai pārgalvīgs svinētājs nesabojā svētkus sev un draugiem.

Visi, kuri būs veiksmīgi iespundējuši mazmājiņā kādu svinētāju un iegūto rezultātu publicējuši savos sociālo tīklu profilos, piedalīsies balvu izlozē. Dzērājšoferu neitralizētājiem būs iespēja laimēt ERGO nelaimes gadījumu apdrošināšanu, lai varētu izbaudīt vasaru bez liekiem satraukumiem. Balvu saņēmēji tiks paziņoti 30.jūnijā, un viņu vārdi tiks publicēti CSDD un ERGO "Facebook" un "Draugiem" profilos.

CSDD atgādina, ka šā gada sākumā alkohola un citu apreibinošu vielu ietekmē notikušos ceļu satiksmes negadījumos zaudētas jau 13 dzīvības, kas ir gandrīz trīsreiz vairāk nekā šajā pašā laikā pērn. Lielākoties reibumā brauc un negadījumos cieš gados jauni cilvēki, turklāt izteikta tendence ir tā, ka automašīnā ar dzērājšoferi bieži atrodas arī līdzbraucēji. Daudzos gadījumos arī klātesošie nav izrādījuši pietiekamu iniciatīvu, lai tomēr atturētu iereibušo autovadītāju no došanās ceļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!