Foto: DELFI

Trešdien, 10. augustā, kompānijas "Huawei" meitas uzņēmums "Honor" iepazīstināja Rīgā ar kompānijas jaunākajiem viedtālruņiem – "Honor 7 Lite" un "Honor 8".

"Honor" sauklis ir #forthebrave jeb "drosmīgajiem". Kompānija dibināta 2014. gadā un tikai divu gadu laikā sasniegusi ievērojamus rezultātus visā pasaulē – 2016. gada pirmajā pusgadā pārdoti 150 miljoni "Honor" ierīču.

"Honor 8" pirmā prezentācija jūlija sākumā notika Ķīnā, un nu viedtālrunis ticis arī līdz Latvijai. Tālrunis aprīkots ar 4 GB operatīvo un 32 GB iekšējo atmiņu. Tam iespējams pievienot "Micro SD" karti, palielinot atmiņu līdz pat 128 GB. Tālrunim ir 5,2 collu "Full HD" ekrāns un 3000 mAh akumulators.

Telefona galvenā atšķirība no citiem flagmaņiem ir tā duālā 12 megapikseļu aizmugures kamera un stikla korpuss.

"Honor 8" duālā kamera fotogrāfijās uztver vairāk gaismas. Kamerās pieejamas plašās diafragmas lēcas no F0,95 līdz F16, un foto uzņemšanas laikā vai jau gatavai bildei iespējams mainīt fokusu. Tālruņa melnbaltā kamera rūpējas par izteiktām detaļām, kamēr RGB kamera – par krāsām.

Viedtālrunī izmantota arī 3D pirkstu nospieduma lasīšanas tehnoloģija, kas ļauj viedtālruni atbloķēt pussekundes laikā. Tālruni iespējams atbloķēt pat tad, ja sensoram pieliktais pirksts ir slapjš.

Tālrunis Latvijā būs pieejams augusta beigās. Tā plānotā cena ir ap 450 eiro.

Savukārt "Honor 7 Lite" viedtālrunī iebūvēta ietilpīga 3000 mAh baterija. Viedtālrunis aprīkots arī ar 13 megapikseļu kameru un 16,7 miljonu "Full HD" ekrānu.

Tālruni iebūvēts otrās paaudzes "FPC rim-free" pieskāriena pirkstu nospieduma lasītājs, kas piedāvā labāku darbību, precizitāti un pussekundes atbloķēšanas laiku.

"Honor 7 Lite" ir 5,2 collu ekrāns, 2 GB operatīvā un 16 GB iekšējā atmiņa, ko darbina "Android 6.0 Marshmallow" operētājsistēma ar "EMUI 4.1". Viedtālrunis jau pieejams LMT un "RD Electronics" tirdzniecības vietās. Tā ieteicamā cena ir ap 250 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!