Foto: Publicitātes attēls

Pārtikas lielveikalu ķēde "Rimi" plāno ieviest divus jaunus IT risinājumus, kas palīdzēs samazināt pārtikas atkritumus – recepšu lietotni “Iztukšojiet savu ledusskapi” un lietotni, kas sniedz informāciju par atlaidēm produktiem, kuriem tuvojas derīguma termiņa beigas, ziņo uzņēmuma pārstāvji.

Abi risinājumi izstrādāti ilgtspējas akseleratora programmas "Future Hub" ietvaros. Dāņu jaunuzņēmuma izstrādātā recepšu lietotne “Iztukšojiet savu ledusskapi” "Rimi" pircējiem būs pieejama jau jūnijā, savukārt otra lietotne – šī gada rudenī.

“Jau nākamajā mēnesī mēs ceram ieviest un piedāvāt mūsu pircējiem recepšu risinājumu “Iztukšojiet savu ledusskapi” (no angļu valodas - "Empty Your Fridge"). Lietotni izstrādāja jaunuzņēmums "PlantJammer" Dānijā un tā ļauj viegli sameklēt maltīšu receptes, ko var pagatavot, izmantojot visu, kas jums ir mājās, ieskaitot ēdienu pārpalikumus,” stāsta "Rimi" Digitālās attīstības direktore Liene Perija, norādot, ka risinājums būs pieejams "Rimi" tīmekļvietnē visās trijās Baltijas valstīs.

“Tas nozīmē, ka jūs varat pagatavot kaut ko jaunu un aizraujošu, piemēram, no vakar gatavotajiem rīsiem vai kartupeļu biezeņa, sameklējot idejas Rimi tīmekļvietnē,” skaidro Liene Perija. “Bieži vien gatavie pārtikas produkti mājās paliek pāri, un tos ir grūti atkārtoti izmantot. Un tieši te paveras iespēja jaunam risinājumam. Rimi kā liels uzņēmums vēlas darīt visu iespējamo, lai samazinātu pārtikas daudzumu, kas nonāk atkritumos cilvēku mājās, jo pētījumi liecina, ka tieši tur rodas visvairāk pārtikas atkritumu.”

Savukārt lietotni, kas ļauj iegūt informāciju par atlaidēm produktiem, kam tuvojas derīguma termiņa beigas, izstrādājis Luksemburgas uzņēmums "Food4All". Šī risinājuma izmēģināšanu "Rimi" uzsāks šī gada rudenī Igaunijā. "Rimi" ir izvirzījis ambiciozu mērķi līdz 2025. gadam uz pusi samazināt pārtikas atkritumus, un šo inovatīvo risinājumu ieviešana palīdzēs uzņēmumam sistemātiski pietuvināties šim mērķim.

"Rimi Latvia" ir vadošais pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmums Latvijā ar vairāk nekā 130 dažādu formātu veikaliem visā Latvijā. Kopš 2019. gada darbību uzsācis arī "Rimi" e-veikals, nodrošinot ērtu produktu iegādi internetā un piegādi vairākos Latvijas reģionos. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 6000 darbinieku. "Rimi" misija ir atbalstīt veselīgas un videi draudzīgas izvēles, padarot katru dienu arvien labāku mūsu pircējiem. "Rimi Latvia" ir daļa no uzņēmuma "Rimi Baltic", kas apvieno vairāk nekā 280 "Rimi" veikalu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!