Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tehnoloģiju giganta "Amazon" īpašnieks Džefs Bezoss savā "Twitter" kontā publicējis fotogrāfiju, kurā viņš redzams kopā ar savu jauno mājdzīvnieku – robotikas firmas "Boston Dynamics" izveidotu suni–robotu, atklāj CNN.

"Vedu savu jauno suni pastaigā #MARS2018 konferencē," Bezoss tvītoja. 19. martā Kalifornijā notiekošā kompānijas "Amazon" rīkotā robotikas konference fokusējas uz robotikas nozares jaunākajām tendencēm un kosmosu.

Bezosa jaunais "suns" vārdā "SpotMini" ir tas pats robots, kurš jau februārī parādījās virtuālajā vidē publicētajā video, kurā viņš paša spēkiem attaisa durvis. "Boston Dynamics" izgudrojumu raksturo kā "izveicīgu robotu, kurš var noturēt dažādus objektus, kāpt pa kāpnēm un tuvākajā nākotnē tiks arī apmācīts darboties birojā, palīdzēt mājas un āra darbos".

"SpotMini" ir aptuveni springerspaniela lielumā, sver gandrīz 25 kilogramus un uz pakaļkājām var pacelties pat metra augstumā.

Medijs skaidro, ka šī nav pirmā reize, kad "Amazon" dibinātājs konferencē pārsteidz apmeklētājus. Pērn Bezoss ieradās aptuveni četru metru garā Dienvidkorejas kompānijas "Hankook Mirae" modelētā robotikas uzvalkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!