Foto: Pexels.com, Kindel Media
Viens no pirmajiem "kripto ziemas" notikumiem, kas sagrāva investoru uzticību digitālajām monētām, bija šī gada pavasarī, kad dolāram pielīdzinātās kripto monētas "Luna" vērtības saruka faktiski līdz nullei. Dienvidkorjeas policija ir izsludinājusi arestu atbildīgā uzņēmuma vadītājam, bet tas pagaidām, kā ziņo mediji, nav ieradies policijā.

Sabrukušo "Luna" un "TerraUSD" žetonu dibinātājs, dienvidkorejietis Do Kvons pagājušās nedēļās nogalē paziņoja, ka viņš nav “bēdzis” no policijas vien dažas stundas pēc tam, kad Singapūras policija konstatējusi, ka viņš vairs neatrodas valstī.

Kvonam kopā ar vēl pieciem cilvēkiem draud arests Dienvidkorejā. 14. septembrī Seulas prokuratūra ziņoja, ka viņš un pārējie, kas tiek apsūdzēti kapitāla tirgus likumu pārkāpumos, visi atradās Singapūrā. Savukārt sestdien Singapūras policija nāca klajā ar paziņojumu, ka monētas veidotājs vairs neatrodas valstī, raksta "Bloomberg".

Savukārt Kvons "Twitter" paziņoja, ka viņam nav ko slēpt un viņš "pilnībā sadarbojas" ar valdības aģentūrām.

"Ar jebkuru valsts aģentūru, kas ir izrādījusi interesi sazināties, mēs pilnībā sadarbojamies, un mums nav nekā slēpjama," sacīja Kvons, nesniedzot precīzāku informāciju par savu atrašanās vietu.

Dienvidkorejas prokurori gan svētdien apgalvojuši, ka Kvons "acīmredzami bēg", vēsta ziņu aģentūra "Yonhap". Ziņojumā teikts, ka viņš plānoja bēgt no valsts pirms "Luna" sabrukšanas maijā. Prokurori arī sacīja, ka Kvons nesadarbojas ar izmeklēšanām, un viņš ar advokāta starpniecību paziņoja izmeklētājiem, ka viņam nav nodoma ierasties uz nopratināšanu.

Dienvidkoreja šobrīd izskata iespēju anulēt bēgļa pasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!