Foto: Shutterstock

SIA "Samsung Electronics Baltics" aizvadītajā gadā turpināja pārorientēties uz e-komercijas risinājumiem, ērtu iepirkšanos tiešsaistē un bezkontakta piegādi. Uzņēmuma galvenie darbības virzieni arī 2021. gadā saglabājās nemainīgi – plaša patēriņa elektronikas preces, IT un mobilo ierīču vairumtirdzniecība, informē "Lursoft Klientu portfelis".

SIA "Samsung Electronics Baltics" strādājis, lai visaptveroši attīstītu savu mobilo ierīču produktu portfeli, kas veicinājis visu mobilo ierīču kategoriju pieaugumu.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA "Samsung Electronics Baltics" norādījis, ka pērn Baltijā turpinājis pieaugt pieprasījums pēc viedpulksteņiem. Tāpat arī audzis pieprasījums pēc bezvadu austiņām, savukārt planšetdatoru tirgus kļuvis stabilāks. "Aizvadītajos gados strauju izaugsmi veicināja Covid-19 pandēmija, taču šobrīd tas atkal nostabilizējies, bez ievērojamas izaugsmes," par planšetdatoru tirgu teikts SIA "Samsung Electronics Baltics" vadības ziņojumā. Par spīti dažādiem izaicinājumiem piegādes ķēdēs, aizvadītajā gadā izaugsmi piedzīvojis arī sadzīves tehnikas virziens.

2021. gadā SIA "Samsung Electronics Baltics" apgrozījums palielinājies par 13,17%, sasniedzot 422,28 miljonus eiro. Uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas pagājušajā gadā veidoja 8,8 miljonus eiro. "Lursoft" dati rāda, ka aizvadītajā gadā uzņēmumā bija nodarbināti 52 strādājošie. Pērn tas nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 6,38 miljonus eiro.

Divi no SIA "Samsung Electronics Baltics" galvenajiem uzņēmējdarbības mērķiem 2022. gadā ir tirgus daļas saglabāšana visos produktu segmentos un pārdošanas apjomu palielināšana. Lai saglabātu vadošo pozīciju plaša patēriņa elektronikas, IT un mobilo ierīču segmentos, SIA "Samsung Electronics Baltics" turpinās attīstīt uz B2B un gala patērētājiem orientētu biznesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!