Foto: Publicitātes attēli

Trešdien "Samsung" prezentēja jaunākos "Galaxy A" sērijas viedtālruņus, kas kļuvuši vēl spējīgāki nekā iepriekš. Ekrānu, kameru un programmatūras spējas tuvojas "Galaxy S" sērijai, taču, saglabājot krietni zemāko A sērijas cenu. Izziņoti trīs modeļi - A52, A52 5G un A72.

Kā ierasts, modeļi atšķiras ar ekrāna izmēriem. A52 modeļiem ir 6,5 collu ekrāni, bet A72 - 6,7 collas. Savukārt A52 5G ir aprīkots ar 5G sakaru sistēmu tiem, kuri grib izbaudīt maksimālu sakaru ātrumu.

Īpašu uzmanību ražotājs veltījis tālruņu ekrāniem. Tiem ir palielināts atsvaidzes ātrums ("refresh rate") - 90 Hz un 120Hz -, kā arī tie nodrošina labu redzamību ar 800 nitu spožumu. Ekrāns arī spēj pielāgoties apkārtējiem apstākļiem, lai mazinātu acu nogurumu, piemēram, samazinot zilo starojumu.

Palielinātais atsvaidzes ātrums nodrošina plūdenāku saskarnes darbību, ritinot ekrānu vai spēlējot spēles. Līdz šim standarts bija 60 herci, taču 90 un 120 hercu ātrums būs pamanāma atšķirība.

Visiem trim tālruņiem ir vienādas galvenās kameras. Pašportretiem pieejama 32 megapikseļu kamera, savukārt aizmugurē atrodama 64 MP galvenā kamera, 12 MP platleņķa kamera un 5 MP makro kamera. A72 modelim ir arī īpaša tālskata kamera ar trīskāršu optisko pietuvinājumu. Šādam kameru klāstam jānodrošina visdažādāko foto un video vēlmju izpilde.

Interesanta ir tālruņu piedāvātā opcija saglabāt video kadrus kā fotoattēlus. Ar tālruni uzņemta 4K video kadru iespējams saglabāt kā 8K izšķirtspējas foto. Protams, šāds kadrs tiek digitāli pielāgots.

Visi trīs modeļi atbilst IP67 standartam un nodrošina ūdens un putekļu izturību. Tiem ir 6 GB operatīvā atmiņa un 128 GB diska vieta. Tā palielināma ar atmiņas kartes palīdzību līdz pat 1 terabaitam. Tālruņos iebūvēti diezgan jaudīgi akumulatori - 4500 un 5000 mAh, kas sola nodrošināt darbību vismaz divas dienas. Tos iespējams uzlādēt ar ātro 25 vatu uzlādes ierīci. Tālruņiem nav pieejama bezvadu uzlāde. Šis "triks" atstāts dārgākiem modeļiem.

"Galaxy" A52 cena Latvijas tirgū ir, sākot no 329 eiro, savukārt A72 - no 449 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!