Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Trešdien "Samsung" izziņo jaunu mobilo ierīču klāstu, tostarp jaunus salokāmā ekrāna viedtālruņus. Tie ir lielākoties saglabājuši līdzšinējo izskatu, taču tiem ir uzlabotas spējas un funkcionalitāte. Tāpat ražotājs piesaka arī jaunu viedpulksteni un bezvadu austiņas.

"Flip 4" ir standarta izmēra viedtālrunis, kas pārlokāms uz pusēm, lai kļūtu divreiz mazāks. "Fold 4" savukārt no standarta izmēra ir atverams, lai kļūtu divreiz lielāks. Abi šie modeļi jau iepriekš izpelnījušies ievērojamu uzmanību un atzinību.

"Flip" aprīkots ar 6.7 collu ekrānu, kas tagad stiepjas tuvāk korpusa malām, salīdzinot ar iepriekšējo modeli. Ekrānam ir arī 120 hercu atsvaidzes ātrums, kas nodrošina īpaši gludas saskarnes un satura animācijas. Savukārt tālruņa aizmugurē ir garens 1.9 collu ekrāns, kas tagad spēj parādīt vairāk informācijas un piedāvāt vairāk iespējas ātrām darbībām ar to.

Tālruni darbina astoņu kodolu procesors un tam ir astoņu gigabaitu operatīvā atmiņa un 128 līdz 512 GB atmiņa. 3700 mAh akumulators piedāvā īpaši ātru uzlādi - 30 minūtēs iespējams uzlādēt līdz pat 50 %.

"Flip 4" ir iebūvētas uzlabotas fotokameras. Iekšpusē 10 megapikseļu kamera, savukārt ārpusē - platlenķa un īpaši platā leņķa kameras, abas ir ar 12 megapikseļu matricu.

Arī "Fold 4" ticis pie vairākiem uzlabojumiem. Tam ir 7.6 collu galvenais ekrāns, kam arī ir 120 hercu atsvaidze. Savukārt ārējais ekrāns ir 6.2 collas liels - lielāks kā līdz šim un arī tam ir mazākas korpusa apmales. Arī šo tālruni darbina astoņu kodolu procesors, taču tam ir jau 12 gigabaitu operatīvā atmiņa. Lietotājam pieejama ir 256 GB, 512 GB un pat 1 terabaita atmiņa. 4400 mAh akumulators arī nodrošina ātro uzlādi.

Šis ir pirmais ražotāja viedtālrunis, kurā iestrādāta "Android 12L" operētājsistēma, kas izstrādāta īpaši salokāmā ekrāna tālruņiem. Atvērtā veidā tas piedāvā spējīgāku daudzuzdevumu režīmu. Tam ir arī jauna rīkjosla, kas darbojas līdzīgi kā datoros.

"Fold" tālrunis tagad aprīkots ar īpaši spējīgām kamerām. Korpusa ārpusē atrodas trīs - no tām galvenā aprīkota ar 50 megapikseļu sensoru. Īpaši platā leņķa kamerai ir 12 MP, savukārt tālskata kamerai ir 10 megapikseļi un trīskāršs optiskais palielinājums.

Līdz ar jaunajiem viedtālruņiem pieteikts arī jauns spējīgāks viedpulkstenis "Watch 5" un bezvadu austiņas "Buds Pro". Ierīces pieejams iepriekšpārdošanā internetā, un mēneša beigās arī veikalos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!