Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Uzņēmums "Meditec" specializējies informācijas tehnoloģiju (IT) risinājumu izstrādē Latvijas medicīnas nozarei un vairāk nekā divdesmit gadu laikā ievērojami audzis, esot viens no galvenajiem spēlētājiem nozares digitalizācijas procesā. Uzņēmuma līdzdibinātājs Mārtiņš Sils kopā ar partneri Māri Zvirgzdiņu darbojas arī viesmīlības biznesā un brīvo laiku pavada, apceļojot pasauli ar motociklu.

Sarunā ar "Delfi Bizness" Mārtiņš Sils stāsta par "Meditec" izveidi laikā, kad vēl bija datorzinātņu students, atskatās uz to, kā noritējusi medicīnas nozares digitalizēšanās, sniedz savu vērtējumu, kā šajā ziņā izskatāmies uz Eiropas fona, stāsta par izaicinājumiem eksporta tirgu iekarošanā, kā arī atklāj, ka uzņēmums spēris soli arī ārpus medicīnas tehnoloģiju jomas.

"Meditec" biznesa modelis ir strādāt produktu orientēti, ārstniecības iestādēm iznomājot savus produktus kā pakalpojumus. Lielākā daļa uzņēmuma klientu ir valsts un pašvaldību kapitāluzņēmumi, tajā skaitā slimnīcas.

Runājot par tūrisma biznesu, Mārtiņš Sils stāsta, ka kopā ar biznesa partneri šobrīd attīsta jaunu projektu Gaujas malā Strenčos. Viņu Rīgas viesnīca "Divi rati" Covid-19 pandēmiju izturējusi, pielāgojot darbību esošajiem apstākļiem, lai gan viesnīcas numuriņi šobrīd maz kam esot vajadzīgi, jo tās mērķa klienti – pasaules apceļotāji ar motocikliem – caur Latviju tagad brauc reti.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!