Foto: Publicitātes attēli
Orbitālo satelītu operatora SES, kura viena no tele stacijām atrodas arī Rīgā, Zaķusalas krastmalā, apkalpoto TV mājsaimniecību skaits 2018. gadā palielinājies par četriem miljoniem, sasniedzot 355 miljonus TV mājsaimniecību.

Atbilstoši tirgus izpētes "Satellite Monitor" pētījuma datiem, SES satelītu flote tehniski nodrošina video satura piegādi vairāk nekā 1 miljardam skatītāju visā pasaulē, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Eiropā SES apkalpo kopumā 167 miljonus TV mājsaimniecību un vadošā televīzijas izplatīšanas tehnoloģija joprojām ir tieši satelītu apraide, īpaši tā sauktā tiešā līdz gala patērētājam Direct-to-Home.

Pētījums uzrādījis, ka kopumā satelīta apraide Eiropā kā platforma ir ļoti pievilcīga gan drošuma, gan izmaksu ziņā video piegādei plašām auditorijām, kas ir īpaši būtiski HDTV un UHD TV kanālu raidīšanai.

SES satelītu flote patlaban nodrošina turpat 2800 HDTV un 40 UHD TV kanālu apraidi.

SES ir viens no pasaules vadošajiem satelītu operatoriem ar vairāk nekā 70 satelītiem divās dažādās orbītās: ģeostacionārajā zemes orbītā (GEO) un vidējā zemes orbītā (MEO). Kompānija izmanto divas biznesa vienības: "SES Video" un "SES Networks".

"SES Video" sasniedz vairāk nekā 351 miljonu TV mājsaimniecību, izmantojot Direct-to-Home (DTH) platformas un kabeļu, zemes un IPTV tīklus visā pasaulē. "SES Video" portfelī ietilpst MX1, vadošais multivides pakalpojumu sniedzējs, kas piedāvā pilnu novatorisku pakalpojumu klāstu gan lineārai, gan digitālajai izplatīšanai, kā arī ASTRA satelītu sistēma, kurai ir vislielākais DTH televīzijas pieslēgumu tīkls Eiropā.

"SES Networks" nodrošina globāli pārvaldītus datu pakalpojumus, savienojot cilvēkus dažādās nozarēs, tostarp telekomunikācijās, jūras, aeronavigācijas un enerģētikas jomā, kā arī valdības un publiskā sektora iestādes visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!