Foto: Publicitātes foto
Orbitālo satelītu operatora SES jaunākais risinājums tiešraižu straumēšanā turpmāk ļaus sinhronizēt satelīta un interneta signālu, portālu "Delfi" informēja kompānijā.

Jaunā tehnoloģija raidorganizācijām un satura tiesību īpašniekiem dod iespēju skatītājiem nodrošināt būtiski uzlabotu un konsekventāku tiešraižu skatīšanās pieredzi jebkurā ekrānā vai pat vairākos ekrānos, novēršot signāla padeves latentumu, kas ir tā sauktais vājais punkts tiešraides straumēšanā, izmantojot IP piegādi.

Sinhronizēta over-the-top (OTT) un satelīta apraide, nodrošina IP signāla piegādi OTT platformām tikpat ātri kā satelīts, norāda uzņēmumā.

Dažu sekunžu kavēts signāls, vērojot tiešraidi, var sabojāt visa notikuma skatīšanās pieredzi, un to novērst ir bijis liels izaicinājums. SES unikālais risinājums uztverot avota signālu ceļā uz satelītu un izplata to caur IP vienlaikus ar satelītu. Izmantojot tā saukto zemā latentuma kodējumu un noskaņošanu IP straumei, risinājums var piegādāt saturu OTT platformām sinhronizācijā ar satelīta signālu. Šis tehniskais paņēmiens novērš aizkavēšanās sekundes starp tradicionālo televīzijas apraidi un citiem zema latentuma OTT risinājumiem vai regulārām apraidēm, skaidro uzņēmums.

"Mūsdienu raidorganizācijas vēlas aizsargāt un attīstīt savu biznesu, nodrošinot labāko iespējamo pieredzi tiešraidēs, īpaši premium klases sportam. Var tikai iedomāties piedzīvoto vilšanos un sarūgtinājumu, kad līdzjutējs vēro svarīgu maču OTT platformā un dzird, kā pūlis bārā uz ielas uzgavilē aiz sajūsmas par iesistiem vārtiem, pirms viņš pat redz šos vārtus, " sacījis SES Video izpilddirektors Ferdinands Kaisers.

SES nodrošina satelīta signāla padevi vairāk nekā 355 miljoniem TV mājsaimniecību jeb 1 miljardam cilvēku, un caur satelītu izplata vairāk nekā 8200 kanālus.

SES jaunākais risinājums tikšot demonstrēts IBC2019 izstādē Amsterdamā 13. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!