Foto: Shutterstock

Vidzemes slimnīca turpina savā darbībā integrēt balss atpazīšanas sistēmu – Latvijā pirmo specializēto programmu medicīniskās dokumentācijas digitalizācijai. Mākslīgais intelekts ārstu veiktos balss ierakstus pārveido teksta formātā, tādējādi slimnīcas darbinieki tiek atbrīvoti no darbībām, kuras lieliski var paveikt tehnoloģijas, savukārt pacientiem tas nozīmē augstāku datu drošību.

Vidzemes slimnīca ir reģionāla daudzprofilu neatliekamās medicīniskās palīdzības ārstniecības iestāde. Tās īpašnieces ir Valmieras novada pašvaldība, Valkas novada pašvaldība un Rīgas Stradiņa universitāte. 2021. gadā slimnīcas apgrozījums pārsniedza 28 miljonus eiro, peļņa pēc nodokļiem bija 1,7 miljoni eiro, liecina "Lursoft" dati.

Vidzemes slimnīcas E-veselības un statistikas daļas vadītāja Inga Mellupe-Bērziņa "Delfi Bizness" stāsta par projekta ieviešanu un paplašināšanu, kā arī šādu risinājumu potenciālu medicīnas nozarē kopumā.

"Mākslīgais intelekts darbojas 24/7, tas neslimo, tam nav brīvdienu un svētku dienu, nav noguruma un slikta garastāvokļa," smaidot saka slimnīcas pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!