Foto: Publicitātes foto
Saskaņā ar uzņēmuma “SK ID Solutions” sniegto informāciju tā izstrādātais rīks Smart-ID Latvijā ieguvis lokālo kvalificēto statusu autentifikācijai. No praktiskā viedokļa statusa iegūšana paredz, ka turpmāk ar Smart-ID varēs autentificēties, lai saņemtu arī publiskā sektora pakalpojumus, piemēram, lai autentificētos valsts pārvaldes portālos kā “latvija.lv”.

2023. gada maijā "SK ID Solutions" noslēdzis vairāku gadu garumā ilgušo procedūru, lai iegūtu lokālo, ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem noteikto, kvalificētā identifikācijas līdzekļa statusu autentifikācijai. Tādējādi papildu atbilstībai starptautiskajai Eiropas Savienības uzticamības pakalpojumu eIDAS regulai, Smart-ID atzīts arī Latvijā.

Autentificēšanās valsts pārvaldes portālos ar Smart-ID būs iespējama, kad tiks veikta rīka integrācija attiecīgajā tīmekļvietnē vai e-pakalpojumā. "SK ID Solutions" risinājumu valsts iestādēm piedāvāšot bez maksas.

Lai nodrošinātu, ka Smart-ID sistēmās būtu pieejama aktuālākā informācija un dati par rīka lietotājiem un to kontiem, Smart-ID ir pabeidzis arī integrācijas procesu ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Iedzīvotāju reģistru. Tā rezultātā risinājuma izstrādātājiem būs vienmēr pieejama aktuālākā informācija par lietotājiem, tostarp, piemēram, vai lietotājs ir aktīvs, vai nav bijušas izmaiņas personas informācijā (vārda, uzvārda maiņa) u.c., efektivizējot kopējo informācijas apmaiņas procesu.

"Esam apņēmības pilni paplašināt savus pakalpojumus Latvijā, kur Smart-ID ir ieguvis jau vairāk nekā miljona lietotāju uzticību. Martā Smart-ID lietotāji Baltijā veica rekordlielu darījumu skaitu – 85 miljonus darījumu, kas ir lielākais darījumu skaits kopš risinājuma darbības sākuma," informē "SK ID Solutions" Latvijas vadītāja Sanita Meijere.

"SK ID Solutions" risinājums "Smart-ID" tika prezentēts 2017. gada sākumā Tallinā. "Smart-ID" ir izstrādāts saskaņā ar Eiropas Savienības regulām "eIDAS" un "PSD2" starptautiskajiem tirgiem, kā arī "SK ID Solutions" uzticamības pakalpojumu risinājumi (e-autentifikācija, e-paraksti, e-zīmogi un laika zīmogi) atbilst Eiropas "eIDAS" regulējuma tehniskajai specifikācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!