Pasaules vadošais spēļu konsoļu izstrādātājs "Sony" pēc vairāku gadu pārtraukuma prezentējis savu jaunāko veikumu – divas jaunas, uzlabotas spēļu konsoles.

Kompānija trešdien prezentējusi jaunākas paaudzes konsoli "PlayStation 4 Pro" (PS4 Pro) un mazāko "PlayStation 4 Slim" (PS4 Slim), solot samazināt tās izmēru par 30%, salīdzinot ar līdzšinējo modeli.

PS4 Slim versija, kas pie patērētājiem ASV par 299 dolāriem nonāks 15. septembrī, praktiski mainījusi tikai savu izskatu – tā kļuvusi ievērojami mazāka. Tāpat tai uzlabotas dažas tehniskas detaļas, piemēram, dzesētājs, kas nu kļuvis klusāks.

PS4 Pro versija uzlabota krietni ievērojamāk, proti, tai paredzēts ātrāks procesors, lielāka iekšējās atmiņas krātuve, uzlabota spēļu grafika, kā arī konsole aprīkota ar 4K video izšķirtspēju un HDR formāta iespēju. PS4 Pro tirgū par 399 ASV dolāriem sagaidāms 10. novembrī.

Kā norāda "The Verge", šāds solis ir signāls no "Sony": "lūdzu, pērciet arī mūsu 4K televizorus". Tiesa gan, konsole neatbalstīs 4K Blu-ray filmu disku sistēmu.

Jau ziņots, ka japāņu "Sony" lielākais konkurents spēļu konsoļu tirgū ir "Microsoft", kas ASV jau augustā uzsāka jaunā "Xbox One S" tirdzniecību, bet 2017. gadā sola izdot nākamās paaudzes modeli "Scorpio".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!