Foto: Privātais arhīvs

Igaunijas jaunuzņēmums "Hugo.legal" attīstās juridisko tehnoloģiju nišā, kurā nākotnē saskata pieprasījuma pieaugumu. Uzņēmuma atbalstīta, Latvijas Universitātes studente Alina Dolgova izstrādājusi virtuālo asistentu, kas automātiski sagatavo dokumentus mazkapitāla SIA reģistrācijai.

Jaunuzņēmuma "Hugo.legal" platformā izveidots virtuālais asistents, kas jebkuram interesentam palīdz sagatavot visus nepieciešamos dokumentus mazkapitāla SIA reģistrācijai Latvijas Uzņēmumu reģistrā. To izstrādājusi Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes bakalaura studiju programmas "Tiesību zinātnes" 1. kursa studente Alina Dolgova.

"Hugo.legal" pārstāve Latvijā Elvīra Krēķe "Delfi Bizness" stāsta, ka juridiskās tehnoloģijas pasaulē attīstās, pēc tām palielinās pieprasījums, pieaug investīcijas dažādos risinājumos, kā arī interese no lietotājiem. "Latvijā tās vēl ir tikai sākumposmā, bet tāpat arī pie mums ir interese un iniciatīva. Pamanu, ka advokātu biroji kļūst atvērtāki un progresīvāki. Latvijā norisinājās pirmais Latvijas Notariāta hakatons, kurā bija daudz dalībnieku. Juridisko jomu maina arī citas tehnoloģijas, kas ienāk mūsu ikdienā, piemēram, elektroniskie paraksti, elektroniskā identifikācija, virtuālās platformas, piemēram, "DigiNotārs", dažādas dokumentu automatizācijas, klientu vadības sistēmas – tās visas ir tehnoloģijas, kuras šodien atvieglo mūsu darbu un bez kurām vairs nevaram iedomāties savu ikdienu," viņa skaidro.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!