Foto: DELFI

Mobilo sakaru operators "Tele2" šovasar būtiski paplašinājis ceturtās paaudzes jeb 4G tīkla pārklājumu Rīgā un tās apkārtnes novados, kā arī Jūrmalā, kas ļauj klientiem lietot ātrgaitas mobilo internetu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā.

"Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs skaidro, ka Baltijā modernākā sakaru tīkla izbūvē kopumā investēti deviņi miljoni eiro.

"Tele2" turpinot plānveidīgi attīstīt 4G tīklu, lai 2015.gada beigās tas būtu pieejams jau 90% valsts iedzīvotāju, apgalvo uzņēmumā.

Uzņēmuma rīcībā esot labas radiofrekvences, tāpat arī 4G tehnoloģiskās iekārtas kļūstot pieejamākas cenas ziņā un stabilas darbībā, kas savukārt nozīmējot, ka kompānija varēs klientiem arī turpmāk nodrošināt augstu apkalpošanas servisu un izdevīgu piedāvājumu, norāda Vancovičs.

Viņš uzskata, ka ātrgaitas mobilais internets arī turpmāk ļaus palielināt gan klientu skaitu, gan apgrozījumu. To pierādot arī "Tele2" pieredze - pieaug klientu skaits, kuri lieto 4G atbalstošus telefonus un planšetdatorus. Tāpat gada laikā ir dubultojies datu patēriņš.

Kā ziņots, saskaņā ar SPRK "Elektronisko sakaru pakalpojumu kvalitātes pārskatu par 2013.gadu" "Tele2" ir pieejams visplašākais pārklājums (virs 6Mbit/s) mobilajam internetam Kurzemē, Latgalē, Vidzemē un Zemgalē.

"Tele2" ir zviedru "Tele2 AB" grupas uzņēmums, kas ir viena no Eiropas lielākajām telekomunikāciju kompānijām un nodrošina 37,6 miljoniem klientu 11 valstīs fiksētos un mobilos sakarus, kā arī datu pārraides un interneta pakalpojumus. Uzņēmums pērn strādājis ar 18 518 558 eiro peļņu, kas ir par 21% lielāka nekā 2012.gadā, kad tika nopelnīti 15 256 412 eiro un apgrozījums bijis 110 074 189 eiro, kas ir par 7% mazāk nekā 2012.gadā, kad tas bija 118 323 970 eiro.

"Tele2" Latvijā formāli pieder "Tele2 Holdings", kas savukārt pieder zviedru koncernam. "Tele2 Holdings" arī pieder citas "Tele2" struktūrvienības Latvijā, tostarp "Tele2 Shared Services Center", kas veic rēķinvedības un uzskaites sistēmu uzturēšanu "Tele2" grupai visā Eiropā no Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!