Foto: Publicitātes attēli

Mobilo sakaru operators "Tele2" drīzumā pabeigs reģionālo 4G mobilo bāzes staciju pieslēgšanu optiskajam tīklam, kā rezultātā par aptuveni desmit reizēm palielināsies 4G mobilā tīkla jauda, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāvji.

Kā norāda uzņēmumā, divu gadu laikā optiskajam tīklam ir pieslēgtas bāzes stacijas Latvijas lielākajās pilsētās un stratēģiski svarīgākajos centros, kopumā šajā projektā investējot vairāk nekā vienu miljonu eiro.

Bāzes stacijas optiskajam tīklam tiek pieslēgtas, lai nodrošinātu lielāku 4G mobilā sakaru tīkla jaudu vietās, kurās ir lielākais pieprasījums pēc mobilajiem datiem un kurās iedzīvotāji visaktīvāk izmanto mobilo internetu.

Kā liecina "Tele2" dati, pēdējo piecu gadu laikā datu patēriņš mobilajās ierīcēs pieaudzis vairāk nekā 30 reizes, un šobrīd privātpersona savā viedtālrunī patērē aptuveni 13 Gb mēnesī.

"Tele2" tehniskā direktore Līga Krūmiņa norāda, ka kopumā tie ir vairāki desmiti punkti Latvijā, kas uzlabos mobilā tīkla kapacitāti plašākā reģionā, ne tikai tur, kur fiziski atrodas bāzes stacija. Tāpat viņa pauž, ka pēc šī projekta tiek plānots turpināt bāzu pieslēgšanu pie optiskā tīkla.

"Pieprasījums pēc interneta aug ne tikai mobilajos tālruņos, bet arvien populārāks kļūst arī mobilais mājas internets un televīzijas skatīšanās, izmantojot mobilo tīklu. Tas nozīmē, ka mobilajām stacijām ir jāspēj izturēt arvien lielāka noslodze," saka Līga Krūmiņa.

Lai optiskajam tīklam pieslēgtu 4G mobilās bāzes stacijas, "Tele2" izmanto AS "Latvenergo" infrastruktūru.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, 2018. gadā "Tele2" strādāja ar 131,432 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,6% vairāk nekā 2017. gadā. Kompānijas peļņa pieauga par 6,6% un sastādīja 30,904 miljonus eiro.

Uzņēmums reģistrēts 1995. gadā ar pamatkapitālu 3,486 miljoniem eiro. Tā īpašnieks ir Zviedrijas uzņēmums "Tele2 Sverige Aktiebolag".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!