Foto: PantherMedia/Scanpix

Šogad optiskā interneta tīkla izbūvē un pilnveidē kompānija "Tet" ir investējusi četrus miljonus eiro, informē uzņēmuma pārstāvji.

"Tet" nodrošina internetu gandrīz 530 000 mājsaimniecībās jeb teju divās trešdaļās Latvijas mājokļu.

"Tet" šogad turpināja izvērst optiskā interneta tīklu, optikas pieejamību nodrošinot vēl gandrīz 5400 mājsaimniecībās jeb gandrīz 15 mājokļos ik dienas. Līdz ar to "Tet" optiskā interneta tīkls Latvijā caurvijas gandrīz 13 400 kilometru garumā.

""Tet" šogad palielināja starptautiskā interneta tīkla kapacitāti, tostarp uz Zviedriju un Baltijas valstīm, tādējādi uzlabojot kopējo interneta pamattīkla veiktspēju un kvalitāti, kā arī investēts tīkla aizsardzības risinājumos, kuru nozīme ar katru gadu arvien pieaug. Ieguldītās investīcijas palīdzēs veicināt kopējo interneta ātrumu un samazināt datu pārraides aizturi, kas ir īpaši nozīmīga gan šodienas interneta lietotājam, gan nākotnes risinājumiem, sniedzot iespēju ļoti ātrai liela apjoma datu apmaiņai ar minimizētu aizturi. Šie risinājumi ir arī solis pretim 5G pamattīkla izbūvei, jo nākotnē optiskā interneta dzīslai būs pieslēgts katrs 5G interneta tornis," norāda uzņēmuma pārstāvji.

"Katru gadu kopējais datu pārraides apjoms arvien palielinās. Pagājušajā gadā Latvijas tīklā interneta patēriņš auga par 8%, šogad par 13%. Apzināmies, ka "Tet" interneta pamattīkls ir Latvijas kopējā tīkla mugurkauls, tādēļ investīcijas tā pilnveidē neapstājas ne mirkli," saka "Tet" valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!