Foto: Shutterstock

Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) fonds "InnoEnergy" turpina sacensības "PowerUp! Challenge", lai atrastu un finansiāli atbalstītu daudzsološākos jaunuzņēmumus, strauji augošos uzņēmumus, kā arī mazos un vidējos uzņēmumus Centrāleiropā un Austrumeiropā. Pirmo reizi "PowerUp!" sacensību vēsturē nacionālo finālu kārta norisināsies tiešsaistē, portālu "Delfi" informēja organizatori.

Šī gada rekordlielais pieteikumu skaits kombinācijā ar samērā drūmo ekonomiskās situācijas perspektīvu norāda uz atbalsta neatsveramo nozīmi reģiona uzņēmumiem, lai tie spētu nostabilizēties, augt un attīstīties, norāda organizatori.

Aprīļa beigās un maijā visās sacensību valstīs norisinās nacionālie fināli, kur uzņēmumi cīnās par uzvarētāja titulu valsts mērogā un ceļazīmi uz "PowerUp! Challenge" lielo finālu.

Savukārt, sacensību finālisti cīnīsies par naudas balvām kopumā 65 000 eiro apmērā, kā arī pretendēs uz vērtīgiem piedāvājumiem no galvenajiem sadarbības partneriem – "Amazon Web Services", "Revolut" un "SpeedUp Group".

Latvijas fināls notiks 29. aprīlī, pulksten 17. Vairāk informācijas par pasākumu un pieteikšanās iespējama šeit.

"InnoEnergy" ir 2010. gadā dibināts un Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) atbalstīts inovāciju dzinējs enerģijas ilgtspējas jomā, kas līdzdarbojas un iegulda katrā projekta inovāciju tapšanas posmā.

"InnoEnergy" nodrošina plašas sadarbības iespējas, savedot kopā izgudrotājus un nozares speciālistus, pētniekus un uzņēmējus, absolventus un darba devējus, kā arī uzņēmējiem paver jaunas tirgus iespējas visā Eiropā.

Uzņēmums strādā ar trīs inovāciju jomām – izglītību, lai veicinātu izpratni par ilgtspējību un industrijas vajadzībām nākotnes darba tirgū; inovāciju projektiem, lai radītu komerciāli īstenojamas tehnoloģijas, kas sniedz rezultātus klientam; kā arī biznesa attīstības pakalpojumiem, kas atbalsta inovatīvus enerģijas jomas uzņēmējus un jaunuzņēmumus (start-ups).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!