Starptautiskais brokeris "Freedom Finance Europe", kas pārvalda tiešsaistes akciju tirdzniecības platformu "Freedom24", uzsācis darbību arī Latvijas tirgū, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Tuvākajā nākotnē uzņēmums, kas piedāvā eiropiešiem tiešu piekļuvi ASV akciju tirgiem, plāno atvērt arī biroju Rīgā.

Uzņēmumam starptautiskā kredītreitingu aģentūra "S&P Global Ratings" piešķīrusi kredītreitingu B.

"Freedom Finance Europe" dibinātājs un izpilddirektors Timurs Turlovs norāda, ka Baltijas tirgus jau kādu laiku ir licies ļoti pievilcīgs uzņēmuma turpmākajai izaugsmei.

"Freedom Finance Europe" darbību Eiropas Savienībā uzsāka 2015. gadā. Patlaban platformu "Freedom24" izmanto 400 000 klientu, un to darījumu apjoms mēnesī sasniedz vairāk nekā 10 miljonus eiro.

"Freedom24" ir tiešsaistes akciju tirdzniecības platforma, kas ļauj veidot investīciju portfeli, pērkot un pārdodot Amerikas, Eiropas un Āzijas lielāko uzņēmumu vērtspapīrus, kā arī sniedz tiešu piekļuvi atbilstošākajiem akciju tirgiem un ļauj ieguldīt sākotnējos publiskajos piedāvājumos jeb IPO.

"Freedom Holding" publiskotie pārskata dati par fiskālo gadu, kas beidzās 2021. gada 31. martā, liecina, ka klientu bāze, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieaugusi par 27%, un kopējais klientu skaits sasniedz 290 000. Pagājušajā fiskālajā gadā "Freedom Finance Europe" palielināja savu tīro peļņu 6,5 reizes – no 22 miljoniem ASV dolāru (18,99 miljoni eiro) līdz 143 miljoniem ASV dolāru (123,45 miljoni eiro). Savukārt, ieņēmumi sasnieguši 353 miljonus ASV dolāru (304,7 miljoni eiro), kas ir par 189% vairāk nekā tajā pašā periodā 2020. gadā.

"Freedom Finance Europe" ir starptautiskā investīciju uzņēmuma "Freedom Holding Corp." meitasuzņēmums. Uzņēmuma tirgus kapitalizācija jeb uzņēmuma apgrozībā esošo akciju kopējā tirgus vērtība ir vairāk nekā četri miljardi ASV dolāru (3,45 miljardi eiro). Uzņēmuma darbību regulē ASV Vērtspapīru un biržu komisija (SEC), un tā akcijas tiek kotētas "Nasdaq" biržā. "Freedom Finance" ir 96 biroji dažādās pasaules valstīs, tostarp Kazahstānā, Krievijā, ASV, Vācijā, Ukrainā, Kirgizstānā, Uzbekistānā un Kiprā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!