Foto: Shutterstock
Radiofrekvenču pārvaldītājs VAS "Elektroniskie sakari" mudina Latvijas iedzīvotājus, iegādājoties radioiekārtas, piemēram, rācijas, bezvadu videonovērošanas sistēmas un citas bezvadu ierīces, pārliecināties par to atbilstību darbībai Latvijā, lietošanas ierobežojumiem un konfigurācijas nosacījumiem. Pretējā gadījumā var piedzīvot arī lielas nepatikšanas.

Valsts iestāde šo problemātiku aktualizē pirms Ziemassvētkiem, jo nereti šādas ierīces tiek sarūpētas arī kā dāvanas, ko likt zem eglītes.  

"Elektroniskie sakari", reaģējot uz saņemto informāciju par radiotraucējumiem, ik gadu izskata vairāk nekā 200 radiotraucējumu pieteikumus. 

Neatbilstošu radioiekārtu lietošana var izraisīt kaitīgus traucējumus radiosakaru sistēmām. Publisko mobilo sakaru tīklu gadījumā traucējumi visbiežāk izpaudīsies kā sakaru kvalitātes pasliktinājums vai pat pārtraukums, bet šādas iekārtas radījušas arī diezgan nopietnas darbības problēmas gaisa satiksmes novērošanas radaram Rīgas lidostā, stāsta "Elektroniskie sakari" Atbilstības nodaļas vadītājs Māris Čamans.

Viņš "Delfi Bizness" informē, vai, pērkot preces Latvijā, pircējs var būt pilnīgi drošs, ka tās ir atbilstošas prasībām, un ko darīt, ja tomēr nopirkta neatbilstoša iekārta. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!