Foto: Publicitātes foto
Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) izsludinājusi pieteikšanos Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) balvai "Platīna Pele 2016".

Balva tiks pasniegta jau devīto gadu, un tās mērķis ir apzināt un cildināt pēdējo gadu laikā Latvijā radītos labākos risinājumus pārvaldei un biznesam, veiksmīgāko eParaksta integrācijas risinājumu un labākos e-skolotājus. Šogad "Platīna Pele" tiks pasniegta arī jaunā kategorijā "Labākais e-komersants 2016".

"Patiess prieks, ka balva "Platīna Pele", tāpat kā IKT nozare, katru gadu paplašinās, piedāvājot arvien jaunas kategorijas. Šogad Ekonomikas ministrija sadarbībā ar LIKTA balvas ietvaros izveidojusi jaunu kategoriju "Labākais e-komersants 2016", kur tiks vērtēti un apbalvoti veiksmīgākie e-komersanti. Liela daļa uzņēmēju neapzinās e-komercijas radītās iespējas sava biznesa attīstībā, tāpēc ar balvas palīdzību, mums būs iespēja prezentēt veiksmes stāstus, kas kā piemēri varētu noderēt citiem uzņēmējiem," uzsver LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

Kategorijās "E-pārvaldes risinājumi, "E-pakalpojumi sabiedrībai", "Risinājumi biznesam" var piedalīties projekti, kas, izmantojot IKT līdzekļus, nodrošina valsts pārvaldes vai biznesa pakalpojumu sniegšanu elektroniski vai atsevišķu pakalpojuma saņemšanas soļu izpildi. Visās minētajās kategorijās projektu var pieteikt balvai, ja tas izstrādāts, ieviests un ir aktīvs pieteikuma iesniegšanas brīdī, tostarp pakalpojumam jābūt sniegtam vismaz sešus mēnešus. Nominācijā "Veiksmīgākais eParaksta integrācijas risinājums" tiks vērtēti iestāžu, organizāciju sistēmas un e-pakalpojumi, kuros integrēts eParaksts. Šīs kategorijas partneris – VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC).

Savukārt skolotāji, e-prasmju pasniedzēji vai citi pretendenti, kas devuši nozīmīgu ieguldījumu e-prasmju veicināšanā un e-vides lietotāju izglītošanā Latvijā, aicināti pieteikties nominācijā "Labākais E-skolotājs". Balva tiek piešķirta par e-prasmju jomas attīstīšanu, e-vides lietotāju izglītošanu, digitālo mācību līdzekļu un iespēju izmantošanu mācību procesā un ieguldījumu informācijas sabiedrības attīstībā vietējā un nacionālā mērogā. Šīs kategorijas partneris – sabiedrība "Tilde" – labākajam e-skolotājam piešķirs naudas prēmiju 1 000 EUR (ietverot nodokļus) apmērā.

"Platīna pele 2016" ietvaros Ekonomikas ministrija sadarbībā ar LIKTA izsludina E-komercijas balvu "Labākais e-komersants 2016", kur var pieteikties katrs pretendents, kas izmanto IKT risinājumus preču vai pakalpojumu piedāvāšanai patērētājiem tiešsaistē. Visi iesniegtie projekti piedalīsies konkursā, kur varēs iegūt veicināšanas balvas vēl trīs papildu kategorijās: "Inovatīvākais e-komersants 2016", "Jaunpienācējs e-komercijā 2016" un "Mobilā e-komercijas lietotne 2016". Dalībai konkursā var pieteikties uzņēmumi / projekti, kas izmanto IKT risinājumus (e-komercijas lietotnes) preču vai pakalpojumu piedāvāšanai patērētājiem tiešsaistē. Konkursā var pieteikt arī pretendentu, kas jau iepriekš ir piedalījies konkursā "Platīna Pele".

Balvas pretendentus vērtēs neatkarīga žūrija. Kategoriju "E-pārvaldes risinājumi", "E-pakalpojumi sabiedrībai", "Risinājumi biznesam", "Labākais e-komersants 2016" un "Veiksmīgākais eParaksta integrācijas risinājums" projekti tiks vērtēti pēc sociālās ietekmes (uz cik plašu sabiedrību vērsti), esošo un potenciālo lietotāju skaitu, ekonomiskajiem ieguvumiem, projekta drošības līmeņa un citiem kritērijiem. Šogad tiks vērtēta arī reputācija – kā tiek realizēta projekta komunikācija ar potenciālo mērķauditoriju. Žūrija pievērsīs uzmanību arī tam, vai pakalpojumam ir bijušas ievērojamas dīkstāves vai cita veida tehniskas problēmas, sīkāk analizējot gan pretendenta izvēlēto risinājumu situācijas atrisināšanā, gan to, kā tas tika komunicēts ar sabiedrību.

Pieteikumus Latvijas IKT balvai "Platīna Pele 2016" var nosūtīt elektroniski līdz šī gada 24. oktobrim uz e-pastu office@likta.lv, aizpildot asociācijas mājaslapā www.likta.lv pieejamo pieteikuma formu.

Pagājušajā gadā par labāko projektu nominācijā "E–pārvaldes risinājumi, E–pakalpojumi sabiedrībai" tika atzīts AS "Exigen Services Latvia" izstrādātais risinājums "Elektroniskā algas nodokļa grāmatiņa" (EANG). Kategorijā "Risinājumi biznesam" balvu saņēma SIA "Lursoft IT" risinājums "Klientu portfeļa API playground", bet kategorijā "Mobilās lietotnes" par uzvarētāju atzīta mobilā lietotne Kadastrs.lv – "Kadastrs Tavā kabatā", ko pēc Valsts zemes dienesta pasūtījuma izstrādāja SIA "Visma Consulting. Pērn par veiksmīgāko eParaksta integrācijas risinājumu atzina AS "RIX Technologies" izstrādātais projekts "Dokumentu un satura pārvaldības risinājums Namejs", bet par labāko e–skolotāju atzina Auces vidusskolas informātikas skolotāju un direktora vietnieku IT jautājumos Fridu Sarceviču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!