Foto: AP/Scanpix
Februārī paredzēts viens no nozīmīgākajiem Latvijas prezidentūras pasākumiem informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozarē Latvijā - konference un diskusija "Atvērtā Eiropa: Atvērtie dati atvērtai sabiedrībai", portālu "Delfi" informēja Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas (LATA) pārstāvji.

18. februārī plānota diskusija, kurā tiks skatīti jautājumi un piedāvātas rekomendācijas Eiropas Savienības (ES) iniciatīvu un Digitālās programmas Eiropai uzlabošanai, savukārt 19. februārī eksperti tiksies, lai plašāk informētu sabiedrību saistībā ar iegūto pieredzes apmaiņu un datu izmantošanas iespējām.

"LATA lepojas, ka šogad Latvijā varam uzņemt tik daudzus starptautiskus nozares ekspertus un rīkot Eiropas līmeņa diskusiju un konferenci par atvērtu sabiedrību un atvērtiem datiem. Mēs vēlamies sagatavot priekšlikumus Eiropas līmeņa dokumentiem un iniciatīvām, kā arī aktualizēt Latvijas prezidentūras digitālo prioritāti," saka LATA valdes priekšsēdētājs Jānis Treijs.

Kopumā konferences laikā Latvijā pulcēsies ap 200 dalībnieku no 16 ES valstīm. Kā norāda organizatori, dalība konferences pasākumos ir bez maksas, un uz diskusiju Jelgavā tiks nodrošināts bezmaksas transports. Konferences video tiešraidi būs iespējams vērot portālā "Delfi".

Vairāk informācijas par pasākumiem, lektoriem un ekspertiem, kā arī reģistrēties pasākuma apmeklēšanai iespējams LATA mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!