Foto: Pixabay
Lai novērtētu Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu digitālo briedumu un izglītotu uzņēmējus par IT risinājumiem, kas palīdz strādāt efektīvāk un kļūt konkurētspējīgākiem, ir uzsākts iniciatīvas "Gudrā Latvija" otrais posms, informē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA).

"Aizvadītā gada laikā ir norisinājusies vērienīga digitālā transformācija, kuras ietvaros daudzi uzņēmumi strauji ieviesa IT risinājumus biznesa procesu digitalizācijai, lai nodrošinātu attālināto darbu. Turpinot aizvadītajā gadā uzsākto izglītojošo un motivējošo pārmaiņu kampaņu "Gudrā Latvija", šogad mums ir iespēja novērtēt, kā šajā izaicinošajā laikā ir veicies mūsu uzņēmumiem. Digitālā transformācija nav pašmērķis, bet veids, kā strādāt efektīvāk, palielinot savu konkurētspēju," uzsver LIKTA prezidente, profesore Signe Bāliņa.

Uzņēmuma digitālo briedumu iespējams noteikt, aizpildot īpašu Digitālā brieduma testu interneta vietnē "www.gudralatvija.lv". Testa ietvaros uzņēmuma vadītājam jāatbild uz vienkāršiem jautājumiem, kas palīdz novērtēt, cik lielā mērā uzņēmuma vadīšanas pamatfunkcijās tiek izmantoti IT risinājumi. Pēc testa aizpildīšanas vadītājs saņems gan padziļinātu vērtējumu, gan iespēju salīdzināt savu uzņēmumu ar nozares konkurentiem, gan arī ieteikumus par ieviešamajiem IT risinājumiem.

"Uzņēmumu digitalizācija turpināsies arī 2021. gadā. Turklāt tā būs neatgriezeniska – pēc pandēmijas daudzas lietas vairs nekārtosim fiziskajā vidē, jo būsim pieraduši pie digitālā formāta. Man ir prieks redzēt patiešām lieliskus piemērus – uzņēmumus, kas veiksmīgi pielāgojušies situācijai un pēc augstākajiem standartiem nodrošina gan darbavietas attālinātajam darbam, gan arī piedāvā drošus digitālos pakalpojumus. Jaunās iespējas labprāt izmanto arī iedzīvotāji – Smart-ID konts ir jau gandrīz vienam miljonam Latvijas iedzīvotāju. Tas nozīmē neierobežotas iespējas droši pierādīt savu identitāti internetā un droši elektroniski parakstīties ar augstākā līmeņa kvalificētu elektronisko parakstu. Esam uz pareizā ceļa un ar skatu nākotnē," komentē "SK ID Solutions" Globālās biznesa attīstības un Latvijas filiāles vadītāja Sanita Meijere. Igaunijas uzņēmuma "SK ID Solutions" zināmākais produkts Latvijā ir Smart-ID.

Kampaņa "Gudrā Latvija" tiek rīkota ar mērķi izglītot Latvijas vidējo un mazo uzņēmumu vadītājus par jaunākajiem IT risinājumiem un mudināt viņus ieviest tos savos uzņēmumos, kā arī sniegt tam nepieciešamo informatīvo atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!