Sociālantropologs un bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis pirmdien veica sociālo eksperimentu, proti, pēc sabiedrībā atpazīstamu personu mobilo telefonu apskates un satura izpētes, raksturoja viņu personības iezīmes un ikdienu.

"Es nezinu, kas ir tie cilvēki, un es varu mēģināt, nu, censties raksturot ko nu es redzēšu, kas šiem cilvēkiem, skatoties uz šo telefonu, ir raksturīgs un kas nav," pirms eksperimenta "Parādi, kas ir tavā mobilajā telefonā, un es pateikšu, kas esi tu pats!" sākuma publikai teica Ķīlis.

Eksperimenta laikā Ķīlis apskatīja Jura Bindes, Mārtiņa Dauguļa, Santas Bindemanes, Andra Buļa, Armanda Pučes, Aijas Vītoliņas un Raimonda Zommera telefonus.

Sociālais eksperiments notika Latvijas Mobilā Telefona (LMT) mobilā satura centra atklāšanā, kas pirmdien norisinājās tirdzniecības centrā "Spice".

Ķīlis pastāstīja, gan kuram telefona īpašniekam garšo vīns, bieži nākas ceļot un ir bērni, gan kurš ir romantisko filmu un mūzikas fans. Eksperimenta gaitā viņam izdevās uzminēt vairāku telefonu īpašniekus.

Eksperimenta sākums video 18 minūtē.

Foto: Toms Norde

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!