Foto: Publicitātes foto

7.oktobrī Latvijas Universitātes (LU) Zinātnes mājā atklāts Tehnoloģiju biznesa centrs. Pasākuma laikā notika gan prezentācijas par organizācijas mērķiem un piedāvātajām atbalsta iespējām, gan diskusija "Vīzija par nākotnes inkubatoriem. Uzņēmējdarbības atbalsta organizāciju radītās vērtības celšana". Atklāšana norisinājās hibrīdpasākuma formātā ar diskusijas dalībniekiem klātienē, taču ikvienam interesentam bija iespēja sekot līdzi notikumiem interneta tiešraidē "Delfi Bizness.

Tehnoloģiju biznesa centrs ir izveidots ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu, apvienojot spēkus ar Latvijas augstskolām – Latvijas Universitāti, Rīgas Tehnisko universitāti un Rīgas Stradiņa universitāti. To finansē Norvēģijas finanšu instruments, sniedzot atbalstu divu miljonu eiro apmērā. Centrs ir iekļauts LIAA Biznesa inkubatoru struktūrā, un tā mērķis ir sniegt atbalstu jaunajiem potenciālajiem uzņēmējiem, lai veicinātu biznesa ideju attīstību. Sadarbībā ar augstskolām, centrā tiks sniegts atbalsts pētniecībai, ideju attīstībai, prototipēšanai un Latvijas zinātnes sasniegumu pārvēršanai konkurētspējīgos uzņēmējdarbības projektos.

Šobrīd izvirzītais mērķis paredz, ka līdz 2024. gadam Tehnoloģiju biznesa centrs piesaistīs vismaz 98 biznesa ideju attīstītājus apmācībām un sniegs atbalstu vismaz 30 prototipu izstrādei. Līdztekus uzņēmēju pirmajiem soļiem biznesā, centrs nodrošinās pirmsakcelerācijas pakalpojumus un rīkos dažādas apmācību programmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!