ASV tehnoloģiju gigants "Microsoft" oficiāli prezentējis uzlabotu "Xbox One" spēļu konsoles versiju, kas nodēvēta par "Xbox One Slim".

Jaunais "Slim" modelis, kas ASV klientiem tirgū gaidāms jau šī gada augustā, ir par 40% mazāks nekā "Xbox One", tam pieejama divu terabaitu iekšējā atmiņa, HDR funkcija, kā arī 4K izšķirtspējas video atbalsts. Tāpat jauno modeli būs iespējams novietot vertikālā stāvoklī, kā arī kompānija atbrīvojusies no bēdīgi slavenā "Xbox" milzīgā barošanas bloka, kas turpmāk būs iebūvēts konsoles korpusā.

Foto: Reuters/Scanpix

Tiesa gan, kā kompānijas pārstāvji norādīja tradicionālajā kompānijas E3 preses konferencē, 4K atbalsts būs tikai video formātam, nevis spēļu. Tā cena 500 gigabaitu versijai būs līdzīga kā līdzšinējam modelim - 299 ASV dolāri (aptuveni 265 eiro), bet viena un divu terabaitu versijas maksās 350 (310 eiro) un 400 ASV dolārus (355 eiro).

Augustā ASV tirgū vispirms būs pieejama divu terabaitu versija, bet līdz gada beigām tirdzniecībā tiks nodotas arī 500 gigabaitu un viena terabaita versijas.

Uzņēmums arī oficiāli apstiprināja, ka 2017. gada nogalē gaidāms trešās paaudzes "Xbox One" modelis, kas pagaidām tiek dēvēts segvārdā "Scorpio". Uz 2017. gada spēļu konsoles ieplānota 4K izšķirtspējas spēļu iespēja, kā arī, kā sola uzņēmums, projekts "Scorpio" sniegšot pilnu atbalstu tad jau vecākajām "Xbox One" un "Xbox One Slim" versijām.

Foto: Reuters/Scanpix
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!