Foto: AP/Scanpix
Kosmiskās aviācijas uzņēmums "Virgin Galactic" savu kosmosa kuģi "VSS Unity" palaidis izmēģinājuma lidojumā, atklāj "CNN Money".

Kosmosa kuģa izmēģinājuma palaišana notikusi 5. aprīlī.

Atšķirībā no tradicionālās raķešu palaišanas, "VSS Unity" gaisā tika pacelts ar lidmašīnas, kas tiek dēvēta par "mātes kuģi", palīdzību. Esot gaisā, kuģa motors tika iedarbināts un tas uzsāka lidojumu. Aviācijas kompānija skaidroja, ka pirms piezemēšanās galapunktā, Mohaves tuksnesī, kosmosa kuģis lidojis ar skaņas ātrumu.

Ričarda Brensona īpašumā esošā kompānija "Virgin Galactic" cer kādu dienu sniegt iespēju tūristiem nonākt kosmosā.


Jau ziņots, ka 2014. gadā "Virgin Galactic" izmēģinājuma lidojums virs Kalifornijas tuksneša beidzās ar katastrofu, kurā bojā gāja lidaparāta pilots, atgādina medijs. Izmēģinājuma kuģi "Galactic's SpaceShipTwo" gaisā pacēla lielāks lidaparāts "White Knight 2", kas pēc tam to atbrīvoja.

Pirms katastrofas vairāk nekā 800 cilvēku bija samaksājuši par lidojumu ar "Galactic's SpaceShipTwo", lai dažas minūtes piedzīvotu lidojumu suborbitālajā telpā. Vienai personai šis brauciens bija izmaksājis apmēram 200 000 ASV dolāru (160 000 eiro). Pēc avārijas kompānija turpināja veikt vienkāršus planēšanas izmēģinājuma lidojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!