Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Mazumtirdzniecības gigants "Walmart" ir atteicies no plāniem izmantot robotus, lai izsekotu preču krājumiem, ziņo "BBC".

Pasaulē lielākā veikalu ķēde paziņojusi, ka ir izbeigusi sadarbību ar "Bossa Nova Robotics", kas izgatavo pašbraucošos robotus.

Tie skenē plauktus, lai pārliecinātos, ka preces ir noliktavā un cenas ir precīzas. Šie roboti paredzēti, lai palīdzētu tradicionālajiem veikaliem konkurēt ar tādiem tiešsaistes mazumtirgotājiem kā "Amazon" un "Alibaba".

Roboti "Walmart" veikalos tika izmantoti kopš 2017. gada, veikalu tīklam virzoties uz plašāku automatizāciju.

"Šī bija viena ideja, kuru mēs izmēģinājām aptuveni 500 veikalos," teikts "Walmart" paziņojumā un norādīts, ka eksperimenti turpināsies, bet ar jaunām tehnoloģijām.

Mazumtirdzniecības gigants savos veikalos turpina izmantot citus robotus, tostarp autonomos grīdas tīrītājus.

"Walmart" pagājušajā ceturksnī guvis ievērojamus ieņēmumus 137,7 miljardu ASV dolāru apmērā, ko veicinājusi izaugsme e-komercijā Covid-19 ierobežojumu laikā.

Ņemot vērā sīvo konkurenci mazumtirdzniecībā, arī citi uzņēmumi pievērsušies automatizācijai, raksta "BBC". Tiešsaistes mazumtirgotāji, piemēram, "Amazon" un "Alibaba", ir centušies uzlabot efektivitāti, izmantojot robotus savās noliktavās. "Amazon" 2012. gadā pat iegādājās robotikas uzņēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!