Foto: Publicitātes foto

Ēdienu un citu preču piegādātāja "Wolt" ātro pārtikas piegāžu apjoms gada laikā pieaudzis vairāk nekā astoņas reizes, kļūstot par pašlaik visstraujāk augošo "Wolt" pakalpojumu segmentu, informēja "Wolt" vadītāja Baltijā Līsa Ristala.

Viņa pauda, ka sadarbības partneru skaits pārtikas preču piegādes jomā gada laikā ir palielinājies vairāk nekā četras reizes, sasniedzot 112 tirdzniecības vietas. Patlaban lielākais "Wolt" sadarbības partneris pārtikas preču piegāžu jomā ir "Rimi", kas "Wolt" platformā nodrošina piegādes no 21 lielveikala.

Ristala skaidroja, ka "Wolt" pašlaik piedzīvo nozīmīgas pārmaiņas - no ēdienu piegādes platformas ļoti strauji pārtopot par plaša spektra preču ātro piegādātāju.

"Platformas izveides sākumposmā "Wolt" nodrošināja tikai ēdienu piegādi un mūsu sadarbības partneri bija restorāni un kurjeri. Tagad mēs nodrošinām iespēju pasūtīt tūkstošiem dažādu citu preču - sākot ar jogurtu un burgeriem līdz pat smaržām un mobilajiem tālruņiem. Paplašinot "Wolt" platformā pieejamo preču un produktu klāstu, pieaug arī vietējo sadarbības partneru skaits. Tas ir arī viens no iemesliem, kāpēc esam mainījuši sadarbības modeli starp galveno biroju Helsinkos un vietējām Baltijas valstu struktūrvienībām," sacīja Ristala.

Viņa atzīmēja, ka jaunais modelis ļauj "Wolt" pakalpojumu nodrošinātājam Latvijā SIA "Wolt Latvija" darboties daudz patstāvīgāk, vienkāršojot sadarbību ar vietējiem sadarbības partneriem. Tostarp vienkāršojusies ir arī grāmatvedības uzskaite, jo visu tagad var izdarīt tepat uz vietas Latvijā.

"Wolt" platformā patlaban iespējams pasūtīt vairāk nekā 3000 pārtikas preces no vairāk nekā 112 tirdzniecības vietām. Latvijā ātro preču piegādi 30 minūšu laikā "Wolt" nodrošina Rīgā un Liepājā.

Kā ziņots, "Wolt Latvija" 2020.gadā strādāja ar 3,21 miljona eiro apgrozījumu, kas ir divas reizes vairāk nekā 2019.gadā, kā arī kompānijas peļņa pieauga 6,2 reizes, sasniedzot 475 703 eiro, liecina "Firmas.lv" pieejamā informācija.

Kompānija "Wolt Latvija" reģistrēta 2016.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Somijas "Wolt Enterprises".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!