Foto: Picjumbo
Zemo cenu laikmets telekomunikācijās ir beidzies, un cenu celšanos ietekmē ne tikai viesabonēšanas atcelšana, bet arī straujā tehnoloģiju attīstība, intervijā "Latvijas Avīzei" sacījis investīciju baņķieris Ģirts Rungainis.

"Šobrīd Latvijā mobilie sakari ir patiešām lēti. Savulaik, lai "Bite" pārdalītu tirgu, tai nācās startēt ar zemām cenām,” sacījis Rungainis.

“Abiem pārējiem spēlētājiem nācās piemēroties, taču grūstīšanās ap cenām sevi izsmēla, kad operatori sāka intensīvi attīstīt modernās datu pārraides tīklus. Attīstībai tarifi bija pārāk zemi," norāda Rungainis.

Jau ziņots, ka dažu mēnešu laikā visi trīs lielākie Latvijas mobilo operatori paziņojuši par tarifu pieaugumu, to pamatojot ar paplašinātu pakalpojumu piedāvājumu un viesabonēšanas atcelšanu Eiropas Savienībā (ES), kas stāsies spēka šī gada 15. jūnijā.

Tāpat vēstīts, ka mobilo operatoru paziņojumi par cenu paaugstinājumu tarifiem, kas viens pēc otra sekoja neilgā laika periodā, piesaistījuši arī Konkurences padomes (KP) uzmanību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!