Foto: DELFI

Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" meitas uzņēmums "airBalticTraining" savā īpaši izveidotajā centrā netālu no lidostas "Rīga" piedāvā plašu aviācijas apmācību pakalpojumu klāstu. Uzņēmums katru gadu apmāca aptuveni trīs tūkstošus nozarē strādājošo no visas pasaules – vairāk nekā 1500 pilotus, gandrīz 1000 stjuartus un vairākus simtus dažādu līmeņu vadītāju, kuri Rīgā ierodas no visas pasaules.

2018. gadā "airBalticTraining" ir izveidojis arī savu atsevišķu lidojumu skolu "Pilot Academy" ar bāzes vietu Liepājas lidostā. Pateicoties noslēgtajiem galvojuma līgumiem ar Latvijas kredītiestādēm, šis jaunais projekts jau tuvāko dažu gadu laikā nodrošināšot iespēju vairākiem simtiem Latvijas jauniešu apgūt dārgo, bet reizē – labi apmaksāto un pasaulē šobrīd pieprasīto pilota profesiju.

Mācību ilgums ir gandrīz divi gadi un uzņēmums prognozē, ka nākamgad skolu pabeigs pirmie 28 piloti, kuri papildinās "airBaltic" flotes vadību. Bet turpmākos gadus apmācīto pilotu skaits pat dubultosies. Tāpat iecerēts modernizēt Rīgā izvietoto apmācību centru un jau sāktas sarunas par trenažiera iegādi, uz kura varētu slīpēt iemaņas lidojumiem ar jaunajām "Airbus A220-300" lidmašīnām.

Uzņēmums ir viens no finālistiem Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras rīkotajā "Eksporta un inovāciju balva 2018" konkursa kategorijā "Eksportspējīgākais komersants". "airBalticTraining" pakalpojumu eksporta valstis ir Itālija, Francija, Honkonga, Ukraina, Zviedrija, Apvienotā Karaliste, Nīderlande, Vācija, Beļģija, Dānija, Afganistāna, Kazahstāna, Norvēģija, Portugāle, Spānija, Polija, Mongolija, Krievija, Igaunija, Ungārija, Kipra, Šveice, Somija, Singapūra, Islande, Baltkrievija, Kongo, Irāka, Gruzija, Taizeme, Slovākija, Turcija, Lietuva, AAE, Malta, Kanāda, Austrija, Bulgārija, Nigērija, Kongo DR, Kenija, Serbija, Horvātija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!