Foto: DELFI

Igaunijas miljonārs un dzelzceļa uzņēmuma "Skinest" īpašnieks Oļegs Osinovskis atklājis, ka ir informēts par Latvijas prokuratūras uzsākto izmeklēšanu saistībā ar bijušo "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) vadītāju Uģi Magoni, un paziņojis, ka nav iesaistīts izmeklētajā korupcijas lietā, vēsta Igaunijas mediji.

Sestdien portāls "Diena.lv" vēstīja, ka Uģis Magonis tiek turēts aizdomās par aptuveni pusmiljona eiro liela kukuļa saņemšanu saistībā ar LDz meitasuzņēmuma "LDz ritošā sastāva serviss" (LDz RSS) nesenu daudzmiljonu iepirkumu - četru vecu dīzeļlokomotīvju iegādi no Igaunijas miljonāram Oļegam Osinovskim piederošā uzņēmuma "Skinest".

Svētdien izdevumam "Arileht" Osinovskis norādījis, ka minētais konkurss ticis rīkots "atbilstoši visiem noteikumiem".

"Konkursa rezultātā uzvarēja abas puses. "Latvijas Dzelzceļš" saņēma jaudīgas lokomotīves, kas nepieciešamas tranzītam uz Krieviju. Mēs, savukārt, varēsim atvērt rūpnīcu Daugavpilī, kur darbu iegūs 800 cilvēku. No iedzīvotāju gūtajiem ienākumiem Latvija iegūs nodokļus," sacījis Osinovskis.

"Konkurss bijis visai sarežģīts, bija cieša konkurence. Tāpēc man nav pamata uzskatīt, ka cena, par ko raksta laikraksts "Diena", ir pārāk augsts piedāvājums," viņš paudis uzskatu.

Kā ziņots, KNAB darbinieki Magoni aizturēja ceturtdienas vakarā. Magonis LDz valdes priekšsēdētāja amatu ieņēma nepilnus desmit gadus - kopš 2005. gada 1. septembra. Pirms tam no 2003. gada viņš bija šī uzņēmuma padomes loceklis un padomes priekšsēdētājs. Magonis piektdien no amata atbrīvots.

Sestdien Rīgas rajona tiesa Magonim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!