Foto: LETA
Arodbiedrības LABA rīkotajā streikā patlaban piedalās viens uzņēmuma "Nordeka" darbinieks, apliecināja arodbiedrības LABA valdes priekšsēdētājs Raimonds Gailis.

Gailis sacīja, ka, lai arī patlaban streikā piedalās tikai viens cilvēks, vairāki uzņēmuma darbinieki pauduši apņemšanos pievienoties streikam.

Gailis jau iepriekš skaidroja, ka pašlaik tiekot gaidīti Valsts darba inspekcijas un policijas pārbaužu rezultāti, vai "Nordekas" vadība nav pieļāvusi pārkāpumus darba un atpūtas laika režīmā, nodarbinot streikotāju vietā citus šoferus. Tāpat viņš arī norādīja, ka streiks turpināsies vēl mēnesi.

Jau ziņots, ka sestdien, 8.novembrī, sākās šoferu streiks, prasot atalgojuma palielināšanu. Streikam bija pieteikti 22 šoferi, bet visi tajā nepiedalījās. "Nordekas" vadība uzskata, ka streiku atbalsta vien astoņi šoferi.

Streika dienās neviens autobusu reiss netika atcelts, informēja Rīgas autoostā. Arī reģionālajās autoostās apliecināja, ka autobusu reisi netika atcelti.

Streiks būs beztermiņa - turpināsies tik ilgi, kamēr vadība izpildīs arodbiedrības prasību paaugstināt minimālās darba algas stundas tarifa likmi vismaz par 25%, informēja arodbiedrība LABA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!