Foto: LETA
Latvijas Dzelzceļa koncerna uzņēmuma "LDz Cargo" meitas uzņēmuma "LDz Cargo loģistika" vadības pārstāvji trešdien "Transport logistic" izstādē Minhenē parakstīja sadarbība līgumu ar Kazahstānas loģistikas kompāniju "Kedentransservis", kas pavērs Latvijas dzelzceļam (LDz) ceļu uz Ķīnas tirgu – šīs valsts kravu piesaisti un loģistiku.

"Kedentransservis" pamatdarbība saistīta ar konteinervilcienu pārvadājumu organizēšanu starp Ķīnu un Eiropu. Saskaņā ar parakstīto līgumu "LDz Cargo loģistika" kļūst par "Kedentransserviss" oficiālo aģentu Latvijas teritorijā un ir tiesīga slēgt līgumus "Kedentranservis" vārdā kravu pārvadājumu organizēšanai.

"Parakstot līgumu, uzsākts jauns sadarbības posms starp valstīm, kuras var nodrošināt pārvadājumus no Ķīnas līdz Latvijas ostām un pretējā virzienā. Šādi ceram piesaistīt jaunus klientus Eiropā un Āzijā," norāda LDz viceprezidents Edvīns Bērziņš.

"Esam ieguvuši sadarbības partneri ar lielu pieredzi konteineru vilcienu pārvadājumu organizēšanā starp Ķīnu un Eiropu. Sadarbība paver iespējas piesaistīt pārvadājumiem jaunas konteinerkravu plūsmas," gandarījumu par parakstīto sadarbības līgumu pauž "LDz Cargo" loģistika valdes priekšsēdētājs Māris Kancāns.

Savukārt "Kedentransservis" prezidents Edils Iskakovs atgādināja, ka no 2. līdz 4.jūnijam Latvijas valsts prezidenta vizītes ietvaros Kazahstānā tikās arī Latvijas un Kazahstānas dzelzceļu vadītāji Uģis Magonis un Askars Mamins. Tikšanās laikā tika uzsvērts, ka dzelzceļiem ir būtiski kāpināt sadarbību konteinerpārvadājumu jomā – tā attīstot šo pārvadājumu veidu. "Esmu gandarīts, ka izstādes "Transport logistic" laikā esam noslēguši līgumu, kas nodrošina tehnisko un juridisko ietvaru dzelzceļa kravu pārvadājumiem no un uz Ķīnu," norāda Iskakovs.

Jau ziņots, ka, apmeklējot Kazahstānu, Valsts prezidents Andris Berziņš uzsvēra, ka Latvijai jāprot atrast sava vieta Kazahstānas ekonomisko sadarbības partneru pulkā, piesaistot Kazahstānas un tās tranzītkravas Latvijas ostām, jo pat 2 % no šī apgrozījuma būtu nozīmīgs ieguvums. Kazahstānas pārstāvji savukārt pauda ambiciozo mērķi ievērojami audzēt tirdzniecības apgrozījumu starp abām valstīm, un arī Kazahstānas prezidents Nursultāns Nazarbajevs saskata lielu potenciālu Kazahstānas kravu izejai uz Baltijas ostām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!