Foto: Publicitātes foto

Liepājas lidostā šogad reģionālajos reisos apkalpoto pasažieru skaits pārsniedzis 5000 un tiekot diskutēts par reisu skaita palielināšanu, intervijā "Rietumu radio" pavēstīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija).

Sesks norādīja, ka apkalpoto pasažieru skaits pārsniedz prognozēto. "Salīdzinoši ar lielā mēroga lidostām tas nav daudz, bet saglabājās tendence, ka palielinās apkalpoto pasažieru un lidmašīnu skaits," sacīja Sesks, uzsverot, ka nozīmīgs faktors ir arī lidsabiedrības "airBaltic" pilotu akadēmija. "Nupat jau trīs jaunas, specializētas lidmašīnas ieradušās un pirmie 12 kursanti tiek apmācīti, virs Liepājas redzami un dzirdami regulāri lidojumi," klāstīja Sesks.

"Trešdien Liepājā nosēdās arī salīdzinoši liela lidmašīna - "Boeing 737-300" ar 150 pasažieriem. Tās ir jau liela mēroga lidmašīnas, kuras šobrīd, pēc rekonstrukcijas, lidosta spēj apkalpot," viņš norādīja, uzsverot, ka infrastruktūras attīstīšana ir nesusi zināmus augļus.

Jautāts par iespējamu reisu skaitu un galamērķu pieaugumu, Liepājas domes priekšsēdētājs skaidroja, ka "tas nav tikai lidmašīnu jautājums, tas ir jautājums par pieprasījumu". Pašlaik gan "airBaltic", gan citi speciālisti šo tēmu pēta - kur ir tas lielākais pieprasījums, kur varētu noslogot lidmašīnas. Visai drīz arī notiks pārrunas ar "airBaltic" vadību pa nākamās sezonas plāniem, pauda politiķis.

Sesks atklāja, ka sākts diskusijas par reisu skaitu palielināšanu, pamatojoties uz vairākām situācijām šovasar, kad reisi ir pilnībā izpārdoti. "No loģistikas viedokļa būtu vajadzīgs, lai katru dienu ir šie reisi, nevis trīs reizes nedēļā. Ja skatāmies uz līdzībām ar Palangas lidostu, tur "airBaltic" palielinājis arī dienas reisu skaitu. Ceru, ka tas pats notiks arī Liepājā. Vēlamies, lai reisu skaits nedēļā no trīs tiktu palielināts līdz pieci vai seši, lai parādītos arī dienas reisi," teica Liepājas mērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!