Foto: LETA

Dāņu investors Larss Tūsens pabeidzis darījumu, kļūstot par īpašnieku 20% Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" akciju, kas līdz šim piederēja vācu investoram Ralfam Dīteram Montāgam-Girmesam.

Akciju tiešais īpašnieks ir Latvijā reģistrētais uzņēmums "Aircraft Leasing 1", par kura vienīgo īpašnieku 6. aprīlī kļuvis Tūsens, portālu "Delfi" informē "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Pirms mēneša Tūsens informēja Latvijas valdību par vēlmi iegādāties lidsabiedrības akcijas. Žurnālistiem viņš stāstīja, ka Latvijas aviokompānija viņam interesē saistībā ar tās veiksmīgo biznesa attīstību, flotes atjaunošanas plāniem un pozīciju Baltijas valstīs un Ziemeļeiropā.
Sevi viņš raksturoja kā finanšu, nevis stratēģisko investoru, kuram nav intereses iegūt lielāku daļu ''airBaltic'' akciju. Tāpat Tūsens apliecināja, ka vada un viņam pieder daļas Dānijas aviokompānijā ''Jet Time'', kura pēdējā laikā piedzīvojusi grūtības.

Tūsenam ir kopīgs bizness ar Martinu Molleru, kas savukārt ir kādreizējais "airBaltic" biznesa partnera "Nordic Aviation Capital" īpašnieks. "airBaltic" prezidents Martins Gauss iepriekš portālam "Delfi" teica, ka Tūsens kompānijā ienāk "tikai un vienīgi kā akcionārs", noraidot aizdomas par interesi finansēt lidmašīnu iegādes darījumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!