Foto: LETA

Līguma slēgšanas tiesības par jaunu tramvaju vagonu piegādi Liepājas vajadzībām piešķirtas Horvātijas uzņēmuma "Končar - Electric Vehicles Inc" par līgumcenu 8 836 800 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli, liecina SIA "Liepājas tramvajs" informācija.

Jauno tramvaju vagonu piegādātājs izraudzīts sarunu procedūras rezultātā. Komisija piešķīra līguma slēgšanas tiesības saimnieciski visizdevīgākajam piedāvājumam, kuru noteica, ņemot vērā piedāvāto cenu un ar iepirkuma līguma priekšmetu saistītus kvalitātes kritērijus.

No trīs sākotnējiem pretendnetiem lietuviešu uzņēmuma "Railvec UAB" piedāvājumu komisija atzina par neatbilstošu, tādēļ sarunas tika turpinātas ar diviem pretendentiem - Horvātijas uzņēmumu "Končar-Electric Vehicles Inc." un Polijas uzņēmumu "Modertrans Poznan Sp.zo.o.".

Uzņēmums "Modertrans Poznan Sp.zo.o." sarunu procedūrā piedāvāja cenu 12 600 000 eiro.

Horvātijas uzņēmums par 8,83 miljoniem eiro apņemas nodrošināt sešu vagonu piegādi, no kuriem divi tiks aprīkoti ar pasažieru skaitīšanas sistēmu.

Jau ziņots, ka tramvaja vagonu iegādi paredzēts finansēt no Eiropas Savienības (ES) fondu un "Liepājas tramvaja" līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!