Foto: Latvijas Valsts ceļi

Par uzvarētājiem atklātajā konkursā būvdarbu veikšanai Vidzemes šosejas (A2) "Sēnītes" posmā izraudzīta piegādātāju apvienība "Binders un ACB", piedāvājot darbus paveikt par 38 498 327,17 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), portāls "Delfi" uzzināja VAS "Latvijas valsts ceļi".

Kopumā iepirkuma konkursā "Valsts galvenā autoceļa A2 Rīga–Sigulda–Igaunijas robeža posma km 25,50-39,40 (abas brauktuves) un valsts galvenā autoceļa A3 Inčukalns–Valmiera posma km 0,00-1,65 segas pārbūve (pastiprināšana)" piedāvājumus iesniedza trīs pretendenti: piegādātāju apvienība "Binders un ACB", piegādātāju apvienība "STRABAG" (piedāvātā līgumcena bez PVN 40 401 020 eiro) un piegādātāju apvienība "SC&I" (piedāvātā līgumcena bez PVN 39 980 301,09 eiro).

Pieņemto lēmumu 10 dienu laikā var apstrīdēt Iepirkumu uzraudzības birojā, ja kāds no pretendentiem, kas piedalījās konkursā, uzskata, ka ar pasūtītāja vai iepirkuma komisijas darbību iepirkuma procedūras laikā ir aizskartas tā likumīgās tiesības.

LVC ir iesniegusi Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA) dokumentus Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējuma saņemšanai šī Vidzemes šosejas posma pārbūves veikšanai. Dokumentu izskatīšana notiek mēneša laikā. Pēc CFLA apstiprinājuma saņemšanas ar konkursa uzvarētājiem tiks slēgts līgums par būvdarbu veikšanu.

Vidzemes šosejas "Sēnītes" posma kopējais garums ir 13,90 kilometri un vēl 1,65 kilometri uz Valmieras šosejas (A3). Vidzemes šosejas posmā ir divas brauktuves ar divām joslām katrā virzienā un deviņi satiksmes pārvadi Sēnītes mezglā un viens pie Vangažiem. Projekta laikā plānots veikt seguma pārbūvi visā posma garumā, kā arī visu satiksmes pārvadu pārbūvi. Asfaltbetona segumu paredzēts klāt trīs kārtās, informēja LVC.

Projekta laikā paredzēta Straujupītes caurtekas pārbūve, kā arī mazāku caurteku pārbūve un tīrīšana, gājēju tuneļa Sēnītes satiksmes mezglā atjaunošana, 14 autobusu pieturvietu atjaunošana un sešu paviljonu izbūve. Tiks nomainītas un izbūvētas transporta un gājēju drošības barjeras, uzstādīti drošības žogi brauktuvju sadalošajā joslā, atjaunots gājēju luksofors un ceļa apgaismojums Vangažos. Tiltam pār Gauju (A3) tiks mainīts asfaltbetona segums.

Aktīvie būvdarbi objektā sāksies nākamgad, tiklīdz to ļaus laikapstākļi. Būvdarbi tiks finansēti no ES Kohēzijas fonda, valsts budžeta apakšprogrammas 23.06.00. "Valsts autoceļu uzturēšana un atjaunošana" un citām valsts budžeta programmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!