Foto: LETA

IKEA lielveikala būvniecība Rīgas pievārtē tiks sākta šī gada maijā un veikalu plānots atklāt 2018. gada augusta nogalē, otrdien preses konferencē Rīgas domē (RD) pastāstīja IKEA veikala īpašnieka SIA ''Paul Mason Properties'' priekšsēdētājs Sigurdurs Palmasons.

Veikala izbūvē IKEA plāno investēt aptuveni 60 miljonus eiro.

Plānots, ka veikala platība būs 34,5 tūkstoši kvadrātmetru un tajā tiks nodarbināti aptuveni 400 cilvēku, savukārt celtniecības laikā tiks radītas aptuveni 300 jaunas darbavietas. Veikalā preču klāstā būs aptuveni 9000 produktu. Tā telpās paredzēts arī restorāns.

Kā preses konferencē uzsvēra Rīgas mērs Nils Ušakovs (S), veikalam būtiski bija izraudzīties vietu, kas būtu tuvu pilsētas robežai. Preses konferences laikā tika parakstīts sadarbības līgums ar RD, kas paredz, ka RD ieguldīs aptuveni 500 000 eiro ceļu infrastruktūras uzlabošanā veikala tuvumā.

Saskaņā ar Ušakova pausto, darbus ielu paplašināšanai RD plāno sākt šovasar, lai tos varētu pabeigt pirms veikala atvēršanas. Līgums paredz, ka investors par saviem līdzekļiem pārbūvē Juglas ielas un Biķernieku ielas rotācijas apli, savukārt Rīgas pašvaldība pārbūvē Lubānas un A. Deglava ielas rotācijas apli, informēja RD pārstāvji.

Sadarbības līgums par IKEA darbības nodrošināšanai nepieciešamajiem transporta infrastruktūras pārkārtojumiem noslēgts starp RD un SIA ''Verus Praedium''.

Šis būs otrais IKEA veikals Baltijā. Pirmais 2013. gadā tika atvērts Lietuvas galvaspilsētā Viļņā. Veikalu Latvijā pārvaldīs SIA ''Paul Mason Properties'', slēdzot franšīzes līgumu ar ''Inter IKEA Systems BV''.

Kā norādīja Palmasons, iecere Rīgā atvērt IKEA veikalu radusies jau 1997. gadā.

Jau ziņots, ka IKEA veikalu plānots būvēt Stopiņu novadā pie Rīgas robežas, blakus Juglas un Biķernieku ielas rotācijas aplim, pretim veikalam ''Rimi''. Kā informē RD, galvenais autotransporta pieslēgums veikalam paredzēts no Juglas ielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!